Groen Doen in 6 stappen

Groen Doen in 6 stappen

Dit voorjaar was mooi te zien welke stappen er nodig zijn om een groen bewonersinitiatief op gang te krijgen.

Stap 1

Flyeren in de buurt, draagvlak vinden en medestanders mobiliseren. Kijk op de Uitgelicht! pagina hoe dat in zijn werk gaat. NMTzuid heeft een format voor een flyer, die we voor je aanpassen en printen. Verspreiden kun je samen met andere enthousiaste buren doen.

Stap 2

Pastelstraat moodboard

Moodboard Pastelstraat

Plannen maken, wensen uitwerken, een moodboard of kleurtekeningen maken. Dat heeft de Pastelstraat recent gedaan.

Stap 3

Het idee voorleggen aan de gebiedsmakelaar en eventueel de gebiedsbeheerder om te kijken of het haalbaar is en uitvoerbaar. Soms moeten er nog dingen uitgezocht worden zoals of er al plannen zijn voor een herinrichting of dat Waternet iets gaat doen aan de waterberging. Of dat het veiligheids- en verkeersknelpunten oplevert. Als dat akkoord is kun je offertes aan gaan vragen bij kwekers, grondbedrijven, bouwers en aannemers.

Stap 4

Subsidie aanvragen bij de gemeente via deze pagina. Daarvoor heb je een activiteitenplan, een begroting en een handtekeningenlijst van helpers en medestanders nodig. Akkoord krijgen via het subsidiebureau van het Gebiedsteam en Stadswerken duurt gemiddeld drie weken. Dat is gebeurd met het plan voor de 21 Boomspiegels in de Vechtstraat en het Vechthofje.

Stap 5

Aan de slag, planten bestellen, grond voorbereiden, klusdag inplannen en planten. Smaragdgroen is daar een mooi voorbeeld van. en de Boomtuinen Eerste Jan van der Heijdenstraat. En het is net gebeurd in de Van der Boechorststraat waar meerdere plantsoenen in medebeheer zijn genomen en opnieuw ingeplant. Ook de Vechtstraat is helemaal vergroend met 21 boomtuinen waaronder een plantzoentje.

Stap 6

Klusdagen organiseren, lekker samen aan de slag en misschien zelfs een officiële opening? Genieten van jullie mooie straat/buurt/plantsoen!

Wil jij ook vergroenen?

Daar helpen wij graag bij, daar zijn we voor. Wil jij aan de slag in je straat of buurt, kom langs met ideeën op ons inloopspreekuur (do 13-15 uur) of bel/mail voor een afspraak.

Lilian 06 20 539 534 Lilian@NMTzuid.nl
Nadja 06 20 539 534 Nadja@NMTzuid.nl

 


Laat een reactie achter