Wie wij zijn

Samen werken aan een prettige groene leefomgeving, die duurzaam is ingericht. Dat is in het kort wat Natuur&Milieuteam Zuid met jou wil realiseren in Amsterdam Zuid. Als je ook een steentje wilt bijdragen aan een groenere buurt, kan dat op heel veel manieren. Natuur&Milieuteam Zuid ondersteunt jou daar graag bij.

Thema’s

Natuur&Milieuteam Zuid biedt advies en informatie, verbindt en ondersteunt in Amsterdam Zuid. Op verschillende thema’s zijn we actief: beschermde soorten, duurzaam doen, eigen eten telen en meer groen in de stad. Wij kunnen jou helpen als je bijvoorbeeld wilt weten of aanpakken.

 • Is er een plek in de buurt waar ik met of zonder groene vingers aan de slag kan?
 • Wat er komt kijken bij de oprichting van een gezamenlijke buurttuin?
 • Zijn er meer mensen in je straat die samen energie willen besparen?
 • Mag de huisbaas zomaar die gierzwaluwnesten onder de dakgoot weghalen?
 • Hoe kan ik in de stad composteren?
 • Hoe kan ik met de beplanting in mijn tuin of op mijn balkon de bijen helpen?
 • Mag die boom in de straat zomaar gekapt worden?
 • Wie in de buurt weet meer over planten snoeien?
 • Hoe krijg ik mijn de buren enthousiast voor een geveltuin of gemeenschappelijke moestuin?
 • Waar vind ik mensen die weten hoe je dingen repareert in plaats van ze weg te gooien?
 • Wat kan onze (sport)club zelf aan afvalscheiding of duurzame energie doen?

Ook als je iets wilt weten over beplanting van een plantsoen of moestuin, over hoe we samen een grotere biodiversiteit kunnen bewerkstelligen, over hergebruik of andere manieren van omgaan met energie, ben je bij Natuur&Milieuteam Zuid aan het goede adres.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten die wij organiseren? Meld je je dan aan voor de onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief onderaan de pagina of kijk op onze agenda.

De organisatie

Natuur&Milieuteam Zuid is de naam waaronder de N&M teams van Wijkcentrum De Pijp en Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid (SOOZ) in Amsterdam Zuid opereren.

Iedere wijk heeft een eigen contactpersoon, iemand die op de hoogte is van de (groen)situatie in jouw buurt.  Verder beschikken we over kennis van lokale regelgeving, beleid, subsidies, de historie en afspraken tussen gemeente, bedrijven en bewoners op natuur en milieugebied.  We weten de weg binnen het stadsdeel en kunnen jou met de juiste medewerkers in contact brengen, maar ook met externe deskundigen of andere vrijwilligers in de buurt. Aarzel niet om de contactpersoon in jouw wijk te benaderen.

 

Team leden

Lilian Voshaar

Lilian Voshaar

Voor Buitenveldert, Rivierenbuurt en Zuidas

Alles van waarde is weerloos (Lucebert) Zo ook stadsnatuur in elke vorm. Ze heeft onze hulp nodig en wij hebben een groene  omgeving nodig om fijn te (over)leven in de stad 06 20 539 534

Bart Nooij

Bart Nooij

voor Vondelpark-, Concertgebouw- en Stadionbuurt

Dit werk maakt mij blij, omdat het concreet, zichtbaar en haalbaar is voor iedere burger. En bedenk dat iedere lange reis begint met een eerste stap. 020 6628237

Anna Galenkamp

Anna Galenkamp

voor De Pijp en Rivierenbuurt

Met een beetje idealisme, een goede buur, een paar groene vingers en met wat initiatief kunnen we samen genieten van een groenere buurt. 06 20 539 406

David van Bezooijen

David van Bezooijen

voor Schinkel- en Hoofddorppleinbuurt

Samen bereiken we meer. En waar kan je beter beginnen dan in je eigen straat? 06 83 170 926