Smaragdplein is nu Smaragdgroen!

Smaragdplein is nu Smaragdgroen!

Gisteren 2 november is er door een groep buren voortvarend aan de slag gegaan met het aanleggen van een eetbare tuin op het Smaragdplein in de Diamantbuurt. Gelukkig zat het weer mee, ondanks eerdere sombere voorspellingen. Het was heerlijk tuinweer.

Smaragdgroen

Fruitbomen, struiken, kruiden en andere eetbare vaste planten worden naar een ontwerp van Landschapsarchitect Pieter Hessels geplant. Die beplanting heeft hij samen met buurvrouw Liza (voedselboskenner) uitgekozen. Meer dan 15 buren en buurkinderen hielpen mee. De struiken in het plantsoen waren al eerder verwijderd, op een buitenste rand struiken na. Allereerst werden er twee grote kuipen ingegraven, dat worden later vijvers voor kikkers.

Planten

Onder leiding van Liza en Pieter is er hard gewerkt. Er werden lijnen uitgezet om de plantvakken aan te geven. Vervolgens kreeg elke plant, struik of boom zijn plekje in die vakken.
Aan het eind van de dag was het klaar!

Wil jij ook zo’n mooi initiatief starten samen met je buren, laat het ons weten! info@NMTzuid.nl


replies are closed