Een ton met korting!

Een ton met korting!

Regenton Kortingsactie!

Wateroverlast en droogte in Nederland is echt een probleem. Straten die vollopen en bomen die toch verdrogen. Hoe kunnen we van een nadeel een voordeel maken?
Daarom hebben we samen met Amsterdam Rainproof en Tonnellerie Den Oude weer een regenton kortingsactie opgezet voor bewoners van Amsterdam, vanaf 1 juli tot en met 28 augustus 2020.

Die droogte maakt dat we onze planten vaker water moeten geven. Maar drinkwater gebruiken voor je planten is niet zo’n duurzaam idee, geef ze liever regenwater.
Je planten vinden het bovendien fijner om zacht regenwater te krijgen, met veel minder kalk.

Het is zonde om dat zachte regenwater af te voeren! Als je het regenwater opvangt, loopt het riool dus niet meer over en verdwijnt het water niet meer naar zee. Dat water kunnen we toch beter voor het groen vasthouden? Plus, tijdens hevige buien kan het riool ook niet alles afvoeren en lopen de straten onder. Opvangen van regenwater (en natuurlijk vergroening van tuinen, voor het direct weg laten zakken van water in de grond) helpt dus ook mee om wateroverlast te voorkomen.
In 2017 hebben we Project Regenton gestart. We hebben 10 tonnen geplaatst in geveltuinen en een kortingsactie voor regentonnen. In 2018 organiseerden we ook nog een Water Demodag. Dit jaar gaan we door met de regenton kortingsactie.

Wat was het aanbod

Op alle soorten en maten tonnen, hout en kunststof van de Tonnellerie, krijg je 20% korting. De korting wordt berekend over de combinatie van een regenton naar keuze (één per huishouden) mét de handige vulautomaat Rapido én ook nog GRATIS verzending. Er is een maximum aan het aantal tonnen met rapido’s waar deze korting op wordt gegeven OP=OP! Dus reageer snel en maak gebruik van deze mooie actie voor 28 augustus 2020 om 16.00 uur!

Hoe meld ik mij aan

Je kunt op de website van de Tonnellerie vast kijken wat voor soort ton je voorkeur heeft. De Rapido zit er standaard bij in deze actie, omdat je met deze vulautomaat heel makkelijk zelf je ton kunt aansluiten, zonder dat de regenpijp doorgezaagd hoeft te worden. Dat vind een eventuele verhuurder ook fijn.
Vul onderaan het formulier in, dan neemt Tonnellerie Den Oude contact met je op om te bespreken wat voor jou de juiste ton is en stuurt je daarvan een offerte. Is die naar je zin, dan kun je de bestelling bevestigen.

Hoe sluit ik die ton aan

Een groot voordeel van de Rapido is dat je de regenpijp niet door hoeft te zagen. De gatenboor zit erbij, daar maak je een klein gat mee in de regenpijp. Daar gaat de Rapido met ingebouwde bladvanger in, klaar. Als je huurder bent of lid van een VVE moet je wel eerst toestemming vragen. Soms vindt een corporatie het een goed idee en betaalt zelfs mee.

Hier onder zie je een filmpje van de installatie van de Speedy vulautomaat. De opvolger van de Speedy, de Rapido, is nog makkelijker te bevestigen, maar daar is nog geen filmpje van.
Mocht het jou of een buur niet lukken, neem dan contact op met NMTzuid via info@NMTzuid.nl. Dan kijken wij wat we voor je kunnen regelen.

 


Eén reactie

  1. Jorien Roling schreef:

    Wat een goed idee! Succes! Misschien is dit iets?
    https://westbegroot.amsterdam.nl/
    Ook organisaties buiten West mogen een plan indienen met bijbehorende begroting, waaronder maatschappelijk uurtarief als ze het zelf uitvoeren. Uiteindelijk stemmen de bewoners van West op het beste plan voor hun buurt.

Laat een reactie achter