Rekken voor klimplanten geplaatst

Rekken voor klimplanten geplaatst

Experiment

Als huurder met een geveltuin moet je toestemming vragen aan de eigenaar van je woning als je de gevel wilt laten begroeien, of als je er een constructie voor klimplanten aan wilt bevestigen. Wat nu als je geen toestemming krijgt? Je kunt dan toch klimplanten in je geveltuin zetten als je er een losstaand plantenrek in plaatst. Het afgelopen jaar hebben we  dit concept gedemonstreerd: we hebben tien rekken geplaatst, op allerlei plekken in zuid.

     

Klimmers

Als je een geveltuintje hebt kan je die strook aarde natuurlijk vol zetten met planten en kleine struiken, maar het is ook een hele goede plek voor klimplanten – op die manier kan je je  gevel slim vergroenen. Soms zie je grote stukken van een gevel bedekt door bloeiende rozen, terwijl er maar één tegel uit de grond gehaald is! De mooiste voorbeelden zien we elk jaar weer voorbijkomen in de verkiezing van de Fraaiste Groene Gevel.  Een losstaand plantenrek biedt ook veel groeikansen voor klimmers:

      

Doe het zelf – pakket?

In de loop van 2020 gaan we een inkoop-actie opzetten voor zo’n plantenrek – je kunt dan via ons een kant en klaar pakket kopen voor in je geveltuin, inclusief instructie om hem in elkaar te zetten. Lijkt dit je wel wat? We horen het graag.

Horizontaal klimrek

 


9 reacties

  1. wil snetselaar schreef:

    zeer geinteresseerd in de constructie met de 2 bamboe palen

  2. Louz Romeijn schreef:

    Blijf graag op de hoogte
    Groet Louz

  3. Dineke Huizenga schreef:

    Hallo NMT Zuid,

    Even een berichtje om jullie te laten weten hoe fijn het is (op de achtergrond) dat er al zoveel kennis is over hoe om te gaan met specifieke problemen m.b.t. wet- en regelgeving in de openbare ruimte. Zo kwamen er allerlei adviezen binnen het afgelopen jaar (n.a.v. jullie ervaring) over drijvende tuinen, over gevelbegroeiing en over boomspiegels.

    Heel zinvol en waardevol, want zo weten we dat wat we doen als bewoners ook echt betekent dat de planten en inzet van bewoners overlevingskansen hebben en houden 😉

  4. Mirjam schreef:

    Ik zou hier wel van op de hoogte gehouden willen worden, ook al ben ik zelf eigenaar van het pand

  5. Clare schreef:

    Hi there
    This is definitely something I would like to do.

Laat een reactie achter