Doorstart Soetbloem en Soetkruid

Doorstart Soetbloem en Soetkruid

Doorstart Soetbloem en Soetkruid: goed nieuws voor de bestuivers!

Na het rond delen van flyers, het spreken tijdens de fietstocht lang bewonersinitiatieven in Buitenveldert en Rivierenbuurt afgelopen herfst en een kleine financiële injectie via NMTzuid vanuit Stadsdeel Zuid kunnen de tuinen naast Buurttuin Egelenburg in Buitenveldert weer verder. Kartrekster Marleen Schliesser klopte afgelopen jaar bij ons aan om aan te geven dat ze hulp nodig had bij het onderhoud en dat de vernieuwing van een aantal bakken nodig was. We maakten een flyer met een oproep en snel waren er al aanmeldingen van mensen die wilden helpen. Eind 2023 zijn er nieuwe bakken besteld. Deze zullen in losse delen tegen de bestaande verrotte bakken worden aangeschroefd. De klusdagen waren op vrijdag 8 en zondag 10 maart 2024, wil je mee helpen meld je dan aan bij Marleen.

Wat een groot succes was het. Samen met een nieuwe groep bewoners zijn de bakken weer hersteld en is de tuin nu weer bijna klaar voor het aankomende seizoen. Er moet alleen nog aarde in en dan kan er opnieuw gezaaid worden.

  • Hieronder een foto impressie van de twee werkmiddagen:

Soetbloem en Soetkruid

In 2017 zijn deze tuinen gestart naast Buurttuin Egelenburg met het idee een plek te creëren met bloemen voor bestuivers, die dan ook de naastgelegen buurttuin bestuiven. Ook hebben deze tuinen heel lang gefunctioneerd als leerplek voor kinderen en volwassenen uit de buurt om te leren over biodiversiteit, kruiden en bloemen tijdens de twee wekelijkse werkmiddagen tijdens het bloeiseizoen.

Door de inzet van bewoners en financiële steun van NMTzuid en Stadsdeel Zuid zorgen we voor de continuïteit van dit bewonersinitiatief en zorgen we ervoor dat Marleen haar kennis over de tuinen kan overdragen aan nieuwe mensen die het project wellicht in de toekomst van haar overnemen.

 

 


Laat een reactie achter