Open Buurttuin Egelenburg zeer geslaagd

Open Buurttuin Egelenburg zeer geslaagd

Buurttuin Egelenburg

Woensdag 27 juni 2018 was er open buurttuin op Egelenburg. Onder het genot van zelfgemaakte fruitdrankjes en bessengelei konden bezoekers proeven, plukken en ruiken aan alle fruitsoorten op dit buurtinitiatief. Ooit begonnen als een winnend idee ingediend voor een prijsvraag van NMTzuid door initiatiefneemster Katja Seinknecht. Vorig jaar is begonnen met de aanleg. Dit jaar plukken we er de vruchten van.

Kinderpret

Vooral kinderen vinden het heel leuk om zelf te plukken en te zien hoe fruit nou echt groeit. Of om samen met Jan de plantjes water te geven met een grote groene gieter.
Er kwamen dan ook veel moeders met kinderen af op de middagopenstelling. Ook een fotograaf kwam in opdracht van de gemeente de groene oase tussen de flatgebouwen van Egelenburg en Nijenburg vastleggen.
Op woensdagmiddag komende tijd kunnen er nog aardbeien en bessen geplukt worden en wie weet nog meer. Er is nog van alles aan het rijpen en bijna eetbaar.

Foto’s hieronder zijn van Katja en van Lilian Voshaar van NMTzuid, die dit project ondersteund. Wil je ook zo’n project starten, maar je weet niet precies hoe? Mail naar Lilian@NMTzuid.nl


Laat een reactie achter