Buurtbudget projecten gaan door!

Buurtbudget projecten gaan door!

Onze plannen en die van het Groen Gemaal zijn alle rondes doorgekomen. Dank voor jullie stemmen!

De uitslag van de finaleronde werd op 24 december bekend gemaakt. Er zijn 7 plannen uitgekozen voor De Pijp/Rivierenbuurt. Begin 2022 volgt een feestelijke bijeenkomst.

Foto NMT Quellijnstraat

Foto Gert de Jong Slotermeerlaan


De plannen

We hadden twee plannen ingediend voor het Buurtbudget de Pijp/Rivierenbuurt. Een plan is voor het aanleggen van stadstuinen ipv parkeerplaatsen. Samen met bewoners toveren we 12 parkeervakken om tot zoemende stadstuinen! De beplanting wordt inheems, insect vriendelijk en met wisselende bloeitijden. Bewoners bundelen samen NMTzuid de krachten voor dit plan. Het andere plan is om 150 gierzwaluwnestkasten in de buurt van bestaande kolonies op te hangen. Dat gaan we doen in samenwerking met een ecoloog en de Gierzwaluwwerkgroep Amsterdam zodat we zeker weten dat de kasten op een goede plek worden opgehangen. Dat luistert namelijk best wel nauw en is ook hard nodig omdat veel nestplekken zijn verdwenen door renovatie.

NMTzuid als non-profit organisatie een buurtbudget?

Ja, dat kan. We stellen ons als organisatie ten dienste van bewoners, die daardoor samen aan de slag kunnen in hun eigen buurt. Bijna het gehele bedrag van de budgetten gaat daarin natuurlijk naar de aanleg en materialen zelf, en we reserveren maar een klein deel voor uren om bewoners te helpen zich te organiseren, te adviseren, en te ondersteunen in de uitvoering.


Laat een reactie achter