Groene activiteiten en workshops dit voorjaar

Groene activiteiten en workshops dit voorjaar

Heb je zin om meer te leren over snoeien, geveltuinieren, composteren of de anatomie van een bloembol? Dan zijn er tal van mogelijkheden dit voorjaar bij Natuur&Milieuteam Zuid!

Voorjaarssnoeiworkshops

Hoe krijg je meer bloei en vruchten in je tuin? Door op het juiste moment en op de goede manier te snoeien! Wil je op een makkelijke en begrijpelijke manier leren snoeien, doe dan mee met een van onze snoeiworkshops in maart, onder begeleiding van onze snoeidocent Gerard Schuitemaker. Meld je hier aan voor de snoeiworkshop van zaterdag 7 maart in het Sarphatipark. Vrijdag 13 maart is er een snoeiworkshop in de binnentuinen van HSK Het Bordes (De Pijp). En zondag 15 maart is er een snoeiworkshop de klusochtend van vlindertuin Twikkel in Buitenveldert. Aanmelden is verplicht.

Geveltuinworkshops UITGESTELD!!

Heb je onlangs een geveltuin aangevraagd in Amsterdam of overweeg je om er een aan te vragen? En heb je behoefte aan tips en trucs over het tuinieren in een geveltuin? Bereid je goed voor op komend tuinseizoen door mee te doen aan de geveltuinworkshop op zaterdag 18 april van 10.00 tot 12.00 uur of vrijdag 24 april van 14.00 tot 16.00 uur bij Natuur&Milieuteam Zuid en leer specifiek tuinieren in een geveltuin. Hovenier Toos Tuin gaat ons onder andere leren hoe we de grond van een geveltuin moeten voorbereiden, hoe je het beste een plant kunt planten, waar je rekening mee moet houden als je een plant kiest en hoe je de geveltuin goed onderhoudt tijdens de verschillende seizoenen. Voor meer informatie over geveltuinieren, kijk eens op onze themapagina. Heb je nog vragen, schrijf naar info@nmtzuid.nl.

Telefonisch Compost spreekuur

Compostmeester en hovenier Toos Tuin is de deskundige vraagbaak die ons compostspreekuur runt. We trapten dit seizoen weer af met het live compostspreekuur op 5 maart van 19.00 tot 20.00 uur. Voorlopig is dat uitgesteld vanwege corona. Maar er is wel op donderdagavond een telefonisch compostspreekuur. Tussen 19.00 en 20.00 uur kun je Toos bellen (020-6921424).

 


Laat een reactie achter