Hunzestraat feestelijk geopend!

Hunzestraat feestelijk geopend!

Afgelopen zaterdag 13 mei 2017 werd het buurtboomtuinen initiatief in de Hunzestraat (Rivierenbuurt) feestelijk geopend door portefeuillehouder Marijn van Ballegooijen.
Na een korte toelichting van Thea Broos, voorzitter van de bewonerscommissie Tussen de Dijken, over wat er allemaal bij kwam kijken werd er overgegaan tot de ‘openingshandeling’.

Dorpspomp

Samen met Thea heeft Van Ballegooijen de nieuwe dorpspomp in gebruik genomen. En daarna natuurlijk met een gieter een buurtboomtuin ingewijd. Die dorpspomp is geslagen door tuinpomp.nl. Met deze pomp wordt grondwater opgepompt voor de plantjes. Minder gesleep en beter grond- dan drinkwater daarvoor gebruiken.

Feestje

Daarna waren er heerlijke hapjes, zelfgemaakt door de bewoners maar ook gedoneerd door de lokale vishandel Jonk en supermarkt Deen.
De waarde van zo’n bewonersinitiatief zit hem niet alleen in de vergroening van de buurt. De buurt wordt ook gezelliger: mensen leren elkaar kennen, soms terwijl ze er al 20 jaar wonen.  Heel mooi wat hier is ontstaan.

Ook je buurt vergroenen?

Wil je ook aan de slag in je buurt, laat het ons weten Lilian@NMTzuid.nl of 06 20 539 534. Of kijk eerst op onze Groen in de buurtpagina.

 

 


Laat een reactie achter