Haal meer uit je voeding en verspil minder; 3-delige Workshopserie van start
vr 17 mei 2024 - 10.00-12.30 uur
Drie leuke, inspirerende en praktische workshops over wat je meer kunt doen met je voeding: Creatief koken, beter bewaren, minder verspillen en minder afval en als je dan GFT afval hebt, wat doe je er dan mee? Composteren natuurlijk. Wie wil dat nou niet?
Programma:
3 Workshops op vrijdagochtend 17, 24 en 31 mei 2024
Tijden: 10.00 uur en circa 12.30 uur.
Schrijf je nu in voor deze unieke workshop serie en z.s.m. onderstaand aanmeldformulier in.
Wat kun je verwachten?
Inspirerende en praktische workshops met handige tips en voorbeelden, waar je direct thuis mee aan de slag kunt door docenten met veel praktijkervaring.
Vrijdag 17 mei – Reduce: MINDER verspilling en MEER met restjes
Docent: Mark Janssen – Eigen Krachtvoer
Slim omgaan met je voedsel, besparen door goed in te kopen in het juiste seizoen en creatief te koken met wat je in de koelkast of kast hebt staan. Denk ook aan wat je zelf kunt wildplukken of verbouwen in je buurt, op je balkon of gewoon op de vensterbank. Boordevol praktische en creatieve tips.
Vrijdag 24 mei – Reuse: Beter bewaren
Docent: Mark Janssen – Eigen Krachtvoer
Hoe kun je voedsel beter en langer bewaren? Ideeën en praktische methodes zoals: koelen, invriezen, drogen, toevoegen van zout, suiker of zuur, fermentatie, roken, wecken, verhitten. Met praktijkoefening wecken en opdrachten.
Vrijdag 31 mei – Recycle: Wat doe je met GFT-afval? Thuiscomposteren
Docent Ann Doherty – Afval naar Oogst /Cityplot
Heb je groente, fruit of tuinafval? Wat doe je er dan mee? We bespreken verschillende methode van thuiscomposteren zoals met wormen, bokashi en over buurtcompost initiatieven zoals bij Afval naar Oogst, onze samenwerkingspartner voor deze workshopserie.
Kosten:
Eigen bijdrage: EUR 10,- p.p. (voor 3 workshops)
Stadspas met groene stip: EUR 5,- p.p. (voor 3 workshops)
Losse workshop EUR 5,- p.p./ gereduceerd tarief Stadspas groene stip 2,- p.p.
Samen met Eigen Krachtvoer, Afval naar Oogst en Fonds NME hebben wij deze 3-delige workshopserie vormgegeven. Een frisse blik op onze voeding waardoor we MEER lekkere voeding overhouden en MINDER voeding weggooien. Gebaseerd op de 3 r’s vanuit het circulair denken: Reduce, Reuse en Recycle.
De cursus gaat door met minimaal 10 deelnemers. Heb je nog vragen: stuur dan een mailtje naar: info@NMTzuid.nl
Locatie: Huis van de Wijk – De Pijp. 2e van der Helststraat 66, 1e verdieping.
* Wij organiseren activiteiten zoals lezingen kostendekkend. Dat betekent dat we geen winst maken op activiteiten en dat de opbrengst naar de spreker of leraar, locatiehuur en eventuele organisatorische en administratieve kosten gaat. Onze regels voor betaling en restitutie staan op deze pagina.