Verplichte bewonersparticipatie niet toegepast op besluit nieuwe groen-in-Zuid organisatie

Verplichte bewonersparticipatie niet toegepast op besluit nieuwe groen-in-Zuid organisatie

Bestuur Wijkcentrum De Pijp maakt bezwaar!

Stadsdeel Zuid heeft besloten om NMTzuid, het Groen Gemaal en Groene Buurten samen te voegen tot één groen-in-zuid organisatie en heeft deze toegewezen aan SOOZ (een welzijnsorganisatie) en niet aan Wijkcentrum De Pijp (een bewonersorganisatie). Bewoners zijn hierover niet gehoord. Is dit besluit wel rechtsgeldig voor een beleidswijziging waarbij de Participatieverordening niet is gevolgd?

Niemand heeft gevraagd wat jullie van dit besluit vinden!

Ons bestuur heeft bezwaar aangetekend vanwege strijdigheid met het subsidiekader en een wijziging in beleid zonder verplichte participatie van bewoners bij dit besluit. Daarbij is het bestuur het niet eens met de onderbouwing van het besluit en wij ook niet. Lees hierover meer in de #brief van het bestuur.

Steun het bezwaar van ons bestuur als je wilt dat de nieuwe groen-in-zuid organisatie uitgevoerd zal worden door bewonersorganisatie Wijkcentrum De Pijp in plaats van welzijnsorganisatie SOOZ.

Het is ook mogelijk om zelf bezwaar te maken bij de gemeente tegen deze gang van zaken. OF je stuurt ons onderstaande mail en wij sturen het geanonimiseerd door.

Het bezwaar en het besluit

Klik voor vergroting


 

 

 

Ja, ik steun het bezwaar van bestuur Wijkcentrum De Pijp

Ja, ik steun het bezwaar van bestuur Wijkcentrum De Pijp

en wil dat Wijkcentrum De Pijp en niet SOOZ de nieuwe groen-in-zuid organisatie zal gaan uitvoeren.

Mijn gegevens worden niet openbaar gemaakt.

Naam
Naam
Voornaam
Achternaam


3 reacties

  1. Christien schreef:

    Dit mag NOOIT gebeuren! Meer dan 50 jaar zorgvuldig opgebouwde ervaring waarin de initiatieven vanuit de bewoners komen en het NMT alle initiatieven zorgvuldig ondersteunt en helpt zonder het werk van de buurtbewoners over te nemen. Ik vind het uniek. Zij functioneren als “olie in een machine” onzichtbaar maar we kunnen niet zonder. Dit kan alleen goed werken als ze ook midden in onze buurt zijn en de buurt heel goed kennen. Ze brengen gelijkgestemden met elkaar in contact waardoor bewoners gaan samenwerken zodat er dankzij en ondersteund door hun een sterk netwerk ontstaat. Dit is in al die jaren opgebouwd. Wees er dus heel erg zuinig op!!!!

  2. Dieneke Plompen schreef:

    Ongehoord deze opnieuw veroorzaakte onrust over dit onderwerp. Weer de onzekerheid en verspilling van energie die nodig is om alles goed te doen zoals wenselijk voor iedereen. Zp nodig de straat op en protesteren. Veel sterkte, energie en hopelijk suces gewenst

  3. saboerma@kpnmail.nl schreef:

    De door het Stadsdeel-Zuid voorgenomen fusie van drie groene organisaties met hun eigen specialismen, kennis en vaardigheden zou een ongehoorde verschraling van professionele inzet om Amsterdam-Zuid groener en milieubewuster te maken, betekenen.
    Niet doen dus!

Laat een reactie achter