Plantdagen Rivierenbuurt West en Tellegenbuurt

Plantdagen Rivierenbuurt West en Tellegenbuurt

Plantdagen

In april werden 3 buurtbudgetplannen uitgevoerd in de Rivierenbuurt West en Tellegenbuurt. Een hovenier deed het grondwerk. Samen met de bewoners organiseerden we plantdagen.

Buurtbudgetplan Waalstraat is 3 april aangeplant. Het ging heel voorspoedig mede dankzij kartrekker Irmina, Joery, Amelia en een paar ambtenaren die kwamen meehelpen. Zomaar klaar in nog geen 2 uur! Zie foto galerij (klik om te openen) onderaan. We kregen veel complimenten van voorbijgangers.

Dinsdag 9 april, is Buurtbudgetplan Moerdijk/Almstraat uitgevoerd, zie foto’s onder. Wat een gezellige en hard werkende groep bewoners was er dinsdag. Met mooi resultaat. De nieuwe plantvakken in de Moerdijkstraat/Almstraat zijn beplant en super mooi geworden! En de bewoners hebben er een leuke ontmoetingsplek bij gekregen.

Op 13 en 14 april  is het Buurtbudgetplan in de Talmastraat uitgevoerd. Twee zeer geslaagde plantdagen met ouders en kinderen van #Buurtbudgetplan Talmastraat. Wat een prachtig eetbaar plantsoen wordt dit.
Met dank aan Mariska van de Buurtkamer @Combiwel voor de versnaperingen en een heerlijke soep van Johan. Dat ging er wel in na al het harde werk. En dank aan hovenier Toos Tuin die ons met raad en daad bijstond en @groengemaal.sarphatipark voor het uitlenen van gereedschap. Zondag scheen de zon weer, wat een mazzel. De buurtkinderen hebben hun paadjes gemaakt. De kruiden en eenjarigen zijn erin gezet.
Veel complimenten weer van langs lopende en rijdende buren. We genieten na in het zonnetje met een lekker ijsje, geregeld door gebiedsmakelaar Julia van @020_zuid. De plantjes hebben water gekregen en een ‘stimulerend’ middel, wormenthee. We gaan de paadjes voorzien van Frans boomschors. Dat loopt lekker en houdt het onkruid in bedwang. Mooi #buurtbudget project!

Buurtbudget

Dit jaar (2024) heeft stadsdeel Zuid in totaal € 375.000,- buurtbudget beschikbaar, verdeeld over 3 buurten. Bovendien is er € 100.000 beschikbaar voor een uniek buurtbudget project in de Diamantbuurt. Omdat jij het beste weet wat de buurt nodig heeft, kun je plannen indienen en meebeslissen over de verdeling van dit budget. Meer weten over buurtbudgetten klik dan hier Buurtbudget Zuid

Waalstraat geveltuinen

Klik op een foto om het album te openen

Moerdijk/Almstraat

Klik op een foto om het album te openen

Talmastraat

Klik op een foto om het album te openen


Laat een reactie achter