Nieuw: CompostMakers cursus 2024 voor groene doeners

Nieuw: CompostMakers cursus 2024 voor groene doeners

Leer compost maken met en voor je buurt

Ben jij geïnteresseerd in composteren en zou je dit op grotere schaal voor je buurt of samen met je buren willen doen in Amsterdam? Dan is deze cursus voor jou. Misschien ben je al betrokken bij een groen buurtinitiatief en wil je daar met compost aan de slag? Of wil je eerst kennis en ervaring opbouwen voor je dit zelf in de praktijk gaat brengen. Deze cursus helpt je op weg met veel kennis en koppelt je meteen aan een netwerk van groene doeners. Buurtcompost is er in alle soorten en maten en er zijn veel mogelijkheden om deel te nemen of stage te lopen bij een bestaand groen buurt(compost)project. Bijvoorbeeld bij een van de vele Afval naar Oogst locaties.

Ben jij klaar om deel uit te maken van een groene toekomst voor Amsterdam met een gezonde bodem? Doe dan mee met onze CompostMakers cursus 2024, georganiseerd door NMTzuid in samenwerking met Afval naar Oogst en gefinancierd door het stedelijke Groenpunt020. Lees meer over het programma en de docenten, allen experts uit de praktijk!

Schrijf je nu in voor deze unieke CompostMakers cursus en neem deel aan de groeiende groene beweging in Amsterdam! Samen kunnen we een positieve impact maken op onze buurt en onze planeet. Schrijf je in vóór 10 april via onderstaand aanmeldformulier. De cursus gaat door met minimaal 10 deelnemers. Heb je nog vragen: stuur dan een mailtje naar: info@NMTzuid.nl

📅 Programma:

6 bijeenkomsten in de periode april tot november 2024 op zaterdagochtenden van 10.00 tot circa 12.30 uur.
Data: zat 20 april, zat. 25 mei, zat. 29 juni, zat. 14 sept, een excursie 5 oktober (onder voorbehoud) en afsluitende film en netwerkevent op donderdagavond 14 november.

💡 Wat je kunt verwachten:

Theorie over verschillende vormen van composteren samen met je buurt, praktische sessies en oefeningen, excursies en een afsluitend netwerkevent.

  • Introductie tot bodemgezondheid en de basis van composteren. Docent: Caroline de Vlaam
  • Wormencomposteren in de buurt met praktijkles. Docent: Peter-Jan Brouwer van de Compostacademie
  • Ontdek van Afval naar Oogst en leer over verschillende buurtcompostmethoden (tumblers, bakken en bokashi). Docenten: Natascha Hagenbeek / Stephan van Dijk
  • Leer je eigen compostproject op te zetten en betrek de gemeenschap erbij
  • Excursie naar compostMaakplaats
  • Afsluiting met filmvertoning en netwerkevent.

💰 Kosten:

Eigen bijdrage: EUR 50,- p.p.
Stadspas met groene stip: EUR 25,- p.p.

🌍 Locaties: worden na jouw inschrijving bevestigd. De cursus vindt plaats op verschillende inspirerende locaties in Amsterdam, waaronder in de kas bij I can Change the World .

* Wij organiseren activiteiten zoals lezingen kostendekkend. Dat betekent dat we geen winst maken op activiteiten en dat de opbrengst naar de spreker of leraar, locatiehuur en eventuele organisatorische en administratieve kosten gaat. Onze regels voor betaling en restitutie staan op deze pagina.

Aanmelden Compostmakerscursus 2024

Aanmelden Compostmakerscursus 2024

Naam
Naam
Voornaam
Achternaam
Ik meld mij aan voor de CompostMakers cursus

Deze cursus is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband van:

 


replies are closed