Parkeervakken worden groen!

Parkeervakken worden groen!

Buurtbudgetplan groene parkeervakken in 2023 af!

Na de realisatie van 6 parkeervaktuinen in De Pijp gaan we verder met de volgende tuinen in de Rivierenbuurt en De Pijp

Drie weken geleden zijn er weer 3 nieuwe parkeervakken groen geworden. Deze keer zijn ze aangelegd in de P.L. Takstraat voor museum De Dageraad in De Pijp. Bewoners hebben in de regen heel hard hun best gedaan om al het mooie plantgoed van biologische kweker van Houtum in de biologsiche aarde van Bio-Kultura te zetten. Dit vak is ook uitgevoerd met een mooi stap stenen paadje zodat je ook goed in het midden de plantjes kunt onderhouden. Aanleg door De Wolff/Diemen infra duurde dit keer iets langer vanwege de wortels van de platanen in de straat. Nu maar afwachten hoe het er volgende lente/zomer bijstaat!

Hieronder een kleine foto impressie (klik op een foto om de galerij te openen):

Zomerbloei

Na een vruchtbare zomer met veel zon en veel regen staan de vorig jaar aangelegde tuinen er schitterend bij. De tuinen op de Mauvestraat, Poggenbeekstraat en Lutmastraat staan te bloeien en worden druk bezocht door allerlei insecten, vlinders en hommels. Maar nu de laatste loodjes van het project. Vorig week hebben we het mooie nieuws ontvangen dat we nog een tuin in De Pijp gaan aanleggen en wel op de Pieter Lodewijk Takstraat. Op deze mooie brede laan met platanen gaan we een mooie halfschaduwtuin aanleggen op 3 parkeervakken. De laatste tuinen van dit buurtbudgetplan komen hoogstwaarschijnlijk te liggen op de Waalstraat in de Rivierenbuurt. Hier zijn we met een plan bezig dat samen oploopt met afdeling bomenherplant. Als het lukt komen er 3 parkeervaktuinen met ook 2 nieuwe lindebomen en een eikenboom, hoe mooi zou dat zijn!?

Volg onze socials voor verdere ontwikkelingen omtrent de aanleg van de laatste tuinen en spring vooral even op je fiets om langs de al aangelegde tuinen te fietsen want nu zijn ze het mooist!

Klik op een foto voor openen van de galerij

Plantdag met bewoners

Wat een feest om dan eindelijk de plantjes te kunnen planten en wat een boel mensen en kinderen helpen mee. Het is altijd heel fijn om te zien wat er dan opeens gebeurt. Op het afgesproken moment staan er dan zomaar 4 tot 5 mensen op de stoep met tuinhandschoenen en schepjes. Ze staan paraat om hun net nieuw verworven tuin even te gaan beplanten. Gezelligheid samen bedenken waar wat komt en fantaseren over hoe mooi het wel niet allemaal gaat worden. Kinderen helpen mee met gaten graven en dan maken vele handen licht werk. Binnen een uur zien de kale vakken er ineens keurig uit met allemaal babyplantjes mooi gegroepeerd. Daarna samen nog even een worstenbroodje eten en kijken naar het resultaat.

Klik op een foto voor openen van de galerij

Waarom?

Groene stadstuintjes

  • verminderen hittestress
  • reduceren luchtvervuiling
  • helpen wateroverlast tegen te gaan
  • dempen geluid
  • verbinden bewoners
  • vergroten de biodiversiteit
  • en zijn een lust voor het oog!

Eindelijk van start (november 2022)

Het was een lange zit en het had uiteindelijk heel wat voeten in de aarde, maar vorige week en deze week worden er eindelijk 6 van de 11 vakken gerealiseerd. De Mauvestraat had de primeur, als tweede komen er twee vakken in de Lutmastraat en als laatste op 4 november wordt er een vak aangelegd in de Poggenbeekstraat. Het ging allemaal nog net op de valreep van de wintersluiting van de kwekerij. De vakken zijn mooi én biologisch gevuld met Bio-Kultura aarde en stevige biologische planten van kwekerij van Houtum.

Klik op een foto voor openen van de galerij

 


Laat een reactie achter