Nieuw groen in Diamantbuurt

Nieuw groen in Diamantbuurt

Mooie haag, plein en en een groen entree

Afgelopen vrijdag 15 september was het dan eindelijk zo ver: de plantdag in de Diamantbuurt. Dit is het eindresultaat van drie buurtbudgetplannen uit 2022.  De buurtbewoners hebben hier heel veel werk aan gehad. NMTzuid heeft uiteindelijk geholpen met het maken van de plantschema’s en het leveren van de planten. Ook hebben we geholpen met de organisatie van de plantdag zelf samen met ambtenaren, gebiedsmakelaar en medewerkers van Operatie Periscoop en gereedschap van het Groen Gemaal.

Er is een nieuwe speeltuin aangelegd op het Robijnplein met een jeu de boules baan en een speeltoestel voor kinderen. Om dit plein heen hebben de bewoners gekozen voor een gemengde haag van zomer en wintergroen en verschillende periodes van bloei. Het was nog een hele klus om de bijna 60 meter lange haag aan te leggen, want de grond was ondanks het voorwerk van de aannemer goed hard.

Ook zijn er op deze dag nog vier plantvakken beplant: het entree gedeelte aan de Smaragdstraat heeft ook een nieuw speeltoetsel en een ruime picknickbank gekregen vanuit het Buurtbudgetplan en is nu aangevuld met twee mooie vakken op beide kanten met als kroonstuk een grote Perrotia Persica op de kop. Daarnaast zijn twee grote boomspiegels beplant in het midden van de Smaragdstraat.

Dank aan iedereen die heeft geholpen om deze bijna 1000 planten te komen planten. Nu gaan de bewoners zelf water geven en de planten verzorgen. We zijn benieuwd hoe het er volgend voorjaar bij zal staan.

 


Laat een reactie achter