Het Ronnerplantsoen gaat door!

Het Ronnerplantsoen gaat door!

Op het Henriette Ronnerplein is een bloemenperk, met een hek erom heen. Dit is in 2009 opnieuw met bloemen aangeplant door bewoners en wordt tot nu toe onderhouden door Greet met hulp van Manja. Maar het werd Greet fysiek te zwaar en Manja werkt fulltime.
We zochten buren om het medebeheer over te nemen. Via een flyer in alle brievenbussen (behalve die met een nee-nee sticker) is een oproep uitgegaan voor hulp.

Dat is gelukt!

Tot nu toe hebben zich 5 geinteresseerden aangemeld om mee te tuinieren in het plantsoen. Greet heeft met de meesten al kennis gemaakt en is heel blij!
Ook de Schone Pijp heeft hulp aangeboden en heeft b.v. een bordje aan het hek bevestigd, zodat iedereen kan zien dat dit een bewonersinitiatief is.

Ontstaan

Tot 2008 was het een perk met mahoniestruiken dat in 2009 veranderde in een fleurig, kleurig geheel, alles insect- en bijvriendelijk. Dit werd mogelijk door een bewonersinitiatief, aangevraagd door twee buurtbewoners en ondersteund door groot aantal andere buren.
Het perk heeft vele bewonderaars en het wordt ook genoemd bij de rondleidingen van museum de Dageraad. Door verhuizing en andere werkzaamheden stopten de anderen. Nu is er nog een buur die wekelijks wat helpt.

Meer weten?

Neem dan contact op met Lilian Voshaar van NMTzuid (Lilian@NMTzuid.nl/0620539534).


2 reacties

  1. Moony schreef:

    Misschien een idee om er gedeeltelijk een bio moestuin van te maken? Dan kan ik misschien wel mensen optrommelen…

Laat een reactie achter