Stoepplantjes-wandeling

Stoepplantjes-wandeling

We gaan weer op pad met IVN-Natuurdocent Arend Wakker. Deze keer gaan we plantjes bekijken en benoemen in de Gerard Doubuurt op de stoepen en in de recent aangelegde stoeptuinen. Wat is inheems en aangeplant en wat is wild?
Dat gaan we samen met Arend proberen te achterhalen. Dus eigenlijk is het een stoeptuin-planten-wandeling deze keer. Lijkt het je leuk om mee te lopen dan kun je je aanmelden via deze link voor woensdag 28 september. Startlocatie ontvang je na aanmelding via het formulier (klik op de gewenste datum). Arend neemt stoepkrijt mee.

Op pad in de Gerard Doubuurt

Daar zijn recent 22 parkeervakken omgetoverd in 9 grote stoeptuinen met inheemse planten en struiken volgens beplantingsschema’s die we samen met oud-collega tuinontwerper Saskia Bender hebben bedacht. Er is een heel divers soort beplanting uitgekozen van sterke inheemse planten waar bijen en vlinders dol op zijn. Die zijn inmiddels aangelegd en ingeplant door de aannemer van de gemeente. De tuinen worden onderhouden door leden van de Gerard Doubuurt Vereniging, dat was met de afgelopen hete dagen best wel wat werk. Daar waaien nog wel eens zaden in en omheen van wilde inheemse planten in. Welke plant is dan wild inheems of geplant inheems?

klik op plaatjes voor uitvergroting


4 reacties

  1. sylvia van den Ouwelant schreef:

    ik wil graag mee met de stoepplantjes wandeling

  2. Nienke van der spruit schreef:

    Goedendag ik zou graag een waterpomp aanvragen om onze stoep tuin water te geven. Zou dat via jullie kunnen? Groetjes Nienke

    • Lilian Voshaar schreef:

      Hi Nienke,
      Vanwege grondwatervervuiling en te lage grondwaterstand wordt er geen toestemming meer verleend voor het slaan van grondwaterpompen. Althans dat is de situatie nu, zoals wij dat van de Dienst Stadswerken en Waternet te horen krijgen. Helaas, want het is wel beter om grondwater voor groene initiatieven te gebruiken dan drinkwater. Enig alternatief nu zijn regentonnen.

      Met vriendelijke groet,
      NMTzuid

Laat een reactie achter