Kom helpen in de Heemtuin Amstelpark

Kom helpen in de Heemtuin Amstelpark

De heemtuin in het Amstelpark is een uniek stukje natuur in de stad, dat is ontstaan uit de tentoonstelling ‘bedreigde Flora’ tijdens de Floriade in 1972. De tuin bestaat uit allemaal kleine stukjes Nederland, met elk een eigen grondsoort, Van Groningse klei in het noorden tot Limburgse löss in het zuiden. Dit geeft een enorme variëteit aan, vaak zeldzame, planten en bloemen op een klein stukje grond bij elkaar.

Dit alles wordt met veel liefde onderhouden door een kleine ploeg tuinlieden, die af en toe wel wat hulp kunnen gebruiken. Dus zoekt de Vereniging van Vrienden van het Amstelpark, vrijwilligers met een hart voor groen, die het leuk vinden om mee te helpen met het ecologisch onderhoud van dit bijzondere stukje park.

Werkochtend

In 2022 is een groepje vrijwilligers begonnen om 1 keer per maand op donderdagochtend 10.00–12.00 uur aan de slag te gaan in de heemtuin. Of vaker, als hier belangstelling voor is.
Ze beginnen elke werkochtend met een uitleg over het deel van de tuin, waar gewerkt gaat worden, door een van de vaste tuinmannen van de heemtuin. Een leuke kans kans om veel te leren over ecologisch tuinieren en inheemse flora. Natuurlijk zorgen de Vrienden van het Amstelpark voor koffie en thee.

Hou je van tuinieren, of wil je dit graag leren, meld je dan aan via de mail bij Zia Resink om een of meerdere keren mee te komen werken.


4 reacties

  1. Anne schreef:

    Hi Lilian ! Heb ik gedaan maar geen reactie !
    Gr Anne ik zal nog eens mailen graag mijn e-mail adres ook doorgeven !

    • Lilian Voshaar schreef:

      Heb je vraag doorgestuurd naar de voorzitten van de Vrienden van het Amstelpark want het blijkt dat de coordinator van de vrijwilligersploeg van de Heemtuin vanwege gezondheidsproblemen gestopt is.
      Met vriendelijk groet,
      Lilian

  2. anne schreef:

    Hoi,

    ik woon tegenover Amstelpark sinds een tijdje en heb de komende maanden tijd om te helpen in de heemtuin of ergens anders in het park. geen idee of dit nog nodig is,
    !
    gr anne

    • Lilian Voshaar schreef:

      Hi Anne,
      Je kunt je rechtstreeks opgeven bij Zia Resink, klik op haar naam en je opent een mail. Of ik kan je mailadres doorgeven als je dat goed vindt?

      Met vriendelijke groet,
      Lilian

Laat een reactie achter