Wilgendruppels?

Wilgendruppels?

De lezing van Bart Specken op 18 november 2021 heeft nogal wat teweeg gebracht. Ineens zijn we aan het nadenken over het onderwaterleven onder onze watertuinen in de Boerenwetering!

Onderwaterplanten

De waterplanten in de grachten kunnen helpen in de onderwater biodiversiteit, die natuurlijk ook effect heeft op de boven maaiveld biodiversiteit. Dus zomaar (ook omdat de watertuinen dit jaar 25 jaar bestaan) zijn we nieuwsgierig naar wat wij kunnen bijdragen aan het verder verbeteren van de waterkwaliteit in de Boerenwetering. De waterkwaliteit in Amsterdam of zelfs Nederland is namelijk helemaal niet zo geweldig. Lees hier een alarmerend verhaal van 18 november 2021 in de Volkskrant.

Watertuinen 3D

Bart suggereerde een verzonken onderwatertuin tussen de huidige vlotten, gevuld met waterplanten. Die hangen we tussen de watertuinen of bij de voorzetoevers op een plek waar ze wel zonlicht krijgen.
Een van de deelnemers aan de lezing, wilgenvlechtexpert Sjarifah, vertelde dat ze in Noord al jaren workshops doet met wilgendruppels. Dat zijn gevlochten korven, die ingeplant met waterplanten (met een verzwaring erin) misschien wel zouden kunnen werken in de Boerenwetering.

Workshop wilgendruppels vlechten

wilgendruppel

Klik voor uitvergroting

Dat klonk als een plan om te organiseren, alleen corona hè. Dat was even een belemmering. Het wilgentenenseizoen loopt tot eind maart. Als het weer kan gaan we graag in januari of februari alsnog die workshop organiseren.
Overigens zijn die wilgendruppels met een kleine aanpassing ook te gebruiken als voederkorven met vetbollen voor mussen! Leuk toch? Hou onze agenda in de gaten of meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief .


Eén reactie

  1. Fantastisch idee! Het onderwaterwereld zal daar enorm van opbloeien! Ik sluit me aan!

Laat een reactie achter