Nieuws Vereniging Sarphatipark

Nieuws Vereniging Sarphatipark

logo vereniging sarphatipark

Het Paleisbeeld komt!

Het beeld naar het Paleis voor Volksvlijt wordt op dit moment gemaakt. Ben Kremer en Frederieke Jochems van Stichting Het Nieuwe Zuiden hebben bijna 2 jaar lezingen gehouden, reclame gemaakt, volksaandelen aangeboden, subsidies bijeengebracht en  vergunningen aangevraagd. Nu is de zaak rond en in Januari 2022 wordt het Paleisbeeld geplaatst op de ‘drijvende steen’ in de vijver bij het Liefdesbruggetje.

Wil jij secretaris van de vereniging worden?

We zijn op zoek naar een nieuwe secretaris m/v om al onze geheimen op te schrijven, de mail te beantwoorden, de nieuwe leden te verwelkomen. Tevens fungeer je als rechterhand van de voorzitter bij het plannen en voorbereiden van de vergaderingen.
Als je je meer met het park en de buurt wilt bezighouden, dan is dit een fantastische positie om erin te rollen. Mail ons als je interesse hebt, dan maken wij een afspraak om er samen over te praten. Ver.Sarphatipark@gmail.com

Wie wil (tijdelijk) onze social media doen

We zijn op zoek naar iemand die de stem van de vereniging wil zijn in de communicatie op facebook en instagram. Beide media liggen al een tijdje stil door ziekte. We zoeken dus iemand die voor een onbekende periode wil invallen en daarna wellicht samen verder wil gaan. Je zorgt dan dat deze media regelmatig worden voorzien van informatie en beeld. Wij gaan je daar zoveel mogelijk in ondersteunen. Mail ons als je interesse hebt, dan maken wij een afspraak om er samen over te praten. Ver.Sarphatipark@gmail.com 

Klusdag 1e zondag van de maand

De eerste zondag klusdag in het park dit jaar was een succes: een grote opkomst, mooi weer en lekkere koffie met taart. Deze traditie zetten we voort in het voorjaar: vanaf maart 2022 elke eerste zondag van de maand, van 12-13.30 uur.

Vrijdagmiddag om de week Hou het park mooi!

De vrijdagmiddagen (om de week, van 14-16.00 uur) zetten we wel door in de winter. Natuurlijk niet bij slecht weer… Maar vooral vuil opruimen lijkt altijd welkom. Dank voor jullie inzet en belangstelling!

De jaarvergadering

Het ziet er naar uit dat het er dit jaar niet van komt. Je mag 1x raden waarom … c o r o n a. We kunnen er verder weinig meer over zeggen behalve dat wij met alle vertrouwen straks het nieuwe jaar in gaan … en dan komt er vast ‘n jaarvergadering.

Contributie 2021/2022

De jaarcontributie kan op het bekende rekeningnummer gestort worden van Jan Willem Brals. Je wordt betalend lid door een bijdrage van € 20 (minimaal € 5) te storten op NL20 ABNA 0402 0554 03 t.n.v. J.W.Brals/ Ver. Sarphatipark. Vermeld daarbij: “lidmaatschap 2021 of 2022”.

Als je nieuw betalend lid bent, stuur dan een mail naar ver.sarphatipark@gmail.com. Je wordt dan in het mailbestand opgenomen zodat wij je op de hoogte kunnen houden. Dan ben je formeel lid en ondersteun je de vereniging.

Honden

Niets is zeker maar het zingt toch rond dat ± 2e kwartaal 2022 het hondenveld weer wordt vernieuwd EN aan de Ceintuurbaan een licht-afsluitbaar hek wordt geplaatst opdat daar geen honden zomaar de Ceintuurbaan kunnen oprennen.

Sporten in het Sarphatipark

Het Sarphatipark wordt intensief gebruikt door sporters. In elke nieuwsbrief belichten we een andere groep sporters in het park. Hieronder een kort interview met twee van hen. Hun namen zijn Christina en Louis.

  1. Hoe vaak komen jullie in het park om te sporten?
    Als het weer het toelaat, iedere dag anderhalf uur. Dit doen we om fit te blijven en omdat we dit leuk vinden.
  2. Wat doen jullie voor sport en ben je tevreden met de mogelijkheden die het park daarvoor biedt?
    We spelen tafeltennis en zijn tevreden met de faciliteiten, maar het is zo jammer dat de tafeltennistafels volgekladderd worden met graffiti.
  3.  Hoe vind je de sfeer in het park?
    De sfeer is leuk. Veel verschillende mensen  komen langs om een praatje te maken. We vragen of ze ook willen tafeltennissen.We zijn een soort ankerpunt in het park. Mensen die alleen zijn vertellen graag hun problemen aan ons.  Er komen ook hondenbezitters want we hebben zelf ook een hondje. Toevallig kwam er vandaag een vrouw die over haar hond die ziek is haar verhaal kwijt wilde.
  4. Weet je naar wie het park vernoemd is en kan je een aspect over hem vertellen?
    Dr Sarphati was een arts en heeft voor de hygiëne gepleit, hij heeft de riolering in de stad aangelegd  en daarmee de hygiëne verbeterd in de stad.

Bedankt voor je aandacht!

ver.sarphatipark@gmail.com
www.instagram.com/sarphatipark.amsterdam/

www.facebook.com/sarphatipark.amsterdam


Laat een reactie achter