Watertuinen nieuws!

Watertuinen nieuws!

Dit jaar bestaan onze geliefde Watertuinen 25 jaar. Door corona werd dat pas gevierd in 2022, maar hier lees je alvast de laatste nieuwtjes.

Lezing (onder)water ecologie

Wil je meer weten over (onder)water ecologie? Kom naar de lezing op 18 november 2021. Bart Specken, ecoloog bij Waternet, vertelt over de waterkwaliteit en -ecologie in Amsterdam en hoe we volgens hem de Watertuinen toekomstbestendig kunnen maken. Er is ruimte voor vragen en gesprek.

Blauwe hesjes

We hadden het al veel eerder kunnen doen, maar eindelijk hebben we dan onze eigen mooie felblauwe hesjes. Zo zijn de vrijwilligers goed zichtbaar op de werkochtenden. Vaak worden we aangesproken tijdens het werk. Nu is in één oogopslag duidelijk wie we zijn en waarom we vuil verzamelen aan de oevers van de Boerenwetering.

 

Borden met QR code

Binnenkort te zien voor de oplettende sloepvaarder, roeier of fluisterbootbestuurder: borden op de bruggen met het verzoek langzaam te varen (terwijl er genoten wordt van de mooie watertuinen) én een QR-code met informatie over de watertuinen. Langzaam varen, opstaan en dan even de QR-code scannen, dan heb je direct de info over de Watertuinen op je scherm.

Een veilige steiger

dit is de oude opstapplek met ladder

Achter de schermen wordt al lange tijd gewerkt aan een plan voor een betere opstapsteiger voor de vrijwilligers. Al jaren maken zij een hachelijke manoeuvre over de reling van de Korrelbrug om via een ladder bij de bootjes te kunnen komen. De bootjes worden gebruikt om vanaf het water de drijvende tuinen te kunnen onderhouden. De gemeente Amsterdam financiert een nieuwe opstapsteiger op het lage gedeelte van de kade.

Keertje meedoen?

Wil je een keer (of vaker!) aanhaken op de maandelijkse werkochtend? Je bent van harte welkom. Stuur een mailtje naar Tijn@NMTzuid.nl. Iedere eerste zaterdag van de maand gaan we na een kopje koffie en kort overleg met z’n allen aan het werk.


Laat een reactie achter