Stem op je favoriete buurtbudgetproject(en)

Stem op je favoriete buurtbudgetproject(en)

‘Like’ je favoriete buurtidee!

Stemmen op je favoriete projecten kan tot uiterlijk 17 oktober! Bewoners van Amsterdam Zuid kunnen t/m 10 oktober plannen indienen die hun buurt mooier, leuker en/of leefbaarder maken. Alle bewoners bepalen later dit jaar welke plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd. 

Het begint met een plan

Wie weet liep je al tijden met een uitgewerkt idee voor een verbetering van je buurt. Dan is dit je kans om je plan werkelijkheid te maken, en kan je het meteen op papier zetten. Wie weet wil je iets doen voor je buurt maar heb je nog geen concreet idee hoe. Dan kan je vast wat inspiratie gebruiken. Die is er gelukkig genoeg te vinden. Kijk bijvoorbeeld hier om de winnende plannen van vorig jaar te zien. Het stadsdeel stimuleert namelijk dat bewoners samen met andere buurtbewoners plannen indienen. Er ontstaat dan vanzelf meer draagvlak voor een plan en het is dan makkelijker om samen voldoende likes te behalen. Ook kunnen planindieners telefonisch (06-14814074) of per mail (buurtbudgetzuid@amsterdam.nl) terecht met vragen of ideeën.

Vervolgstappen

Zet je plan op papier en dien het uiterlijk op 10 oktober in. Je kan je plan mailen naar buurtbudgetzuid@amsterdam.nl of per post opsturen naar het stadsdeelkantoor (let dan wel op dat deze voor 10 oktober binnen is). Bewoners hebben vervolgens tot en met 17 oktober om in deze 1e ronde je plan te liken. De plannen met minimaal 75 likes gaan door naar de tweede ronde. De gemeente bepaalt dan of je plan haalbaar is, waarna er opnieuw gestemd mag worden door bewoners. Hier staan deze beoordelingsstappen uitgebreider toegelicht. Of bekijk voor een overzicht van alle stappen deze animatie.

Budget

Stadsdeel Zuid stelt dit jaar voor de drie gebieden een budget beschikbaar van €465.000,-. Elk gebied krijgt de beschikking over €155.000,-. Ook zijn er twee buurten aangewezen die elk een budget van €100.000,- krijgen. Dit zijn de Rijnbuurt-West (in het gebied De Pijp, Rivierenbuurt) en Buitenveldert-Oost (in het gebied Buitenveldert, Zuidas).
In de 3 gebieden gelden voor Buurtbudget Zuid 2021 dezelfde spelregels. In de (kleinere) buurten worden aparte trajecten opgezet.

En het resultaat?

Vorig jaar zijn in de 3 gebieden 257 plannen ingediend. Uiteindelijk namen in de gebieden ruim 16.000 bewoners deel aan de finale van Buurtbudget Zuid 2020. Samen hebben zij 74.466 keer op een plan gestemd. Het resultaat van de stemronde was dat in de gebieden 24 plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd. Dat betekent dat vorig jaar 10% van de ingediende plannen is door gegaan. Beste een goede kans dus dat jouw plan doorgaat! We zijn benieuwd met welke mooie ideeën jullie gaan komen. Veel succes!


Laat een reactie achter