NK Tegelwippen is weer begonnen!

NK Tegelwippen is weer begonnen!

Vorig jaar zijn er bij  het NK tegelwippen tussen Rotterdam en Amsterdam bijna 95.000 tegels gewipt! Dat heeft ruim 1 hectare meer groen opgeleverd. Dat heeft dit jaar in totaal 40 steden geïnspireerd om ook mee te doen in 2021. Op 30 maart is de actie gestart en er zijn (31-3-2021)al bijna 10.000 tegels gewipt in Nederland! De actie loopt door tot 30 september 2021.

Tegels eruit, groen erin

Regenwateroverlast is een actueel probleem in Amsterdam. Er valt steeds meer regenwater in korte hevige buien en het riool kan dit niet aan. Er zijn verschillende wetspots in de stad waar bewoners zware overlast ondervinden. Het water blijft in de straten en binnentuinen staan en kelders lopen onder. Tegelijkertijd neemt de droogte in de zomers toe. Dus hoe maken we van een nadeel een voordeel? Water bergen!
Zoveel mogelijk tegels uit tuinen en meer groen erin is goed voor de stad. Goed tegen wateroverlast, vermindert hittestress, maakt de bodem gezonder, het grondwater wordt aangevuld, geen verdroogde bodem, minder paalrot, meer biodiversiteit en een betere luchtkwaliteit. Iedereen kan meedoen!

In Amsterdam organiseert de gemeente weer een tegel-ophaal-service. Lekker makkelijk! Op bepaalde data kun je je tegels op laten halen. Kijk hier voor informatie over de tegelservice.

Meer weten?

 


Laat een reactie achter