Hoe kies je groen? Tweede Kamerverkiezing 2021

Hoe kies je groen? Tweede Kamerverkiezing 2021

Op 15, 16 en 17 maart 2021 kun je weer je stem uitbrengen voor de Tweede Kamer verkiezing.
Vind je natuur, groen en milieu ook belangrijke onderwerpen? We hebben hier een aantal kieswijzers voor je op een rijtje gezet.

De duurzame kieswijzer (van ASN Bank)

De Duurzame Kieswijzer heeft de negen grootste politieke partijen van Nederland doorgelicht, hun verkiezingsprogramma’s gelezen en hun standpunten over duurzaamheid samengevat. Er zijn tien stellingen voorgelegd die gaan over het klimaat, plasticvervuiling, onze natuur en mensenrechten.

Kiesklimaatlabel

KiesKlimaat.nl heeft een bestuurlijke variant op het Energielabel gemaakt. De scores in dit milieulabel laten zien hoe de verschillende politieke partijen stemmen in de Tweede Kamer. Partijen die klimaatvriendelijker stemmen, scoren hoger.

Voedselstemwijzer

De Voedselstemwijzer (van het Voedselkabinet) heeft een mooi overzicht gemaakt van de standpunten van 10 verschillende partijen op het gebied van voedsel. Ook hebben ze een podcast gemaakt met Teun van der Keuken over dit onderwerp.

“De politiek bepaalt veel over ons voedsel. Van suikertaks tot regels voor kindermarketing, de politiek kan met allerlei maatregelen een flinke invloed uitoefenen. Wat jij stemt is dan ook van invloed op hoe we zullen eten!”

Boerderij kieswijzer

De Boerderij Kieswijzer vergelijkt een aantal partijen aan de hand van stellingen die betrekking hebben op het beleid voor de land- en tuinbouw. Jouw antwoord wordt vergeleken met de antwoorden van de politieke partijen.

 


2 reacties

  1. Niek van Dijk schreef:

    Wat jammer dat er in de groene stemwijzers alleen respectievelijk de tien grootste c.q. de zittende partijen vergeleken worden. Zo blijft een partij als, ik noem er maar eentje, Volt die nu in de peilingen op 2 zetels staat buiten beeld.

    • Lilian Voshaar schreef:

      Ja dat klopt Niek. Maar dat geldt voor meer kleinere partijen. Ik zou zeggen mail dat aan de stemwijzers.

Laat een reactie achter