AFGELAST! 20e Landelijke Natuurwerkdag

AFGELAST! 20e Landelijke Natuurwerkdag

AFGELAST! De Landelijke Natuurwerkdag zouden voor de 20e keer plaatsvinden op 6, 7 en 8 november 2020. Helaas vanwege corona gaat het niet door.

Landelijke Natuurwerkdag in Nederland

Al 20 jaar organiseert LandschappenNL elke eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties verspreid door het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap en dragen zo bij aan een groene leefomgeving. De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.

Een natuurwerkdag is een dag waarop vrijwilligers onder deskundige leiding natuurbeheerwerk verrichten in het landschap. In Amsterdam zijn dat de parken, heemtuinen, de sheggen en natuurterreinen zoals de Oeverlanden. In deze vreemde Corona tijden heeft ook het vrijwilligerswerk in natuur en landschap grotendeels stilgelegen.

www.natuurwerkdag.nl

 


Laat een reactie achter