38 nieuwe watertuinen!

38 nieuwe watertuinen!

Op 4 en 5 juni 2020 zijn er maar liefst 38 drijvende tuinen vervangen in de Boerenwetering! Er is keihard gewerkt door de vaste vrijwilligers en we hebben ook een aantal helpende handen buiten de groep gehad. Daarnaast was het ook nog eens heel gezellig en hebben we goed corona-proof kunnen werken.

Neem vooral een kijkje als je in de buurt bent. De oudere vlotten staan er nu prachtig bij, met bijvoorbeeld het Groot Hoefblad en de Gele Lis die nu al flink hoog zijn. Ruik je iets pepermunt-achtigs in het voorbijgaan? Dat is Watermunt!

Jaarlijks onderhoud

Ieder jaar moeten er zo’n 10 vlotten vervangen worden. De vlotten zijn gemaakt van Douglas hout dat veel hars bevat en daardoor goed tegen water kan. Echter na 10 jaar begint ook dat hout te rotten, na continue blootgesteld te zijn aan water. Nu was er wat achterstallig onderhoud en heeft het Stadsdeel Zuid budget vrijgemaakt voor 38 nieuwe vlotten en nieuwe verbindingen. Als het goed is kunnen we nu weer een tijdje vooruit.

Bedankt!

Aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet (en dat vaak al jarenlang doen): ontzettend bedankt voor jullie tijd en energie! Dankzij jullie inzet floreren de watertuinen en blijven ze mooi en schoon. Ook veel dank aan Stadsdeel Zuid, voor het financieren van de nieuwe vlotten. En natuurlijk aan de hoveniers van Versteegh, die met hun kennis en kunde de uitvoering van de hele operatie hebben gedaan. Bedankt allemaal!

Klik hier voor meer foto’s van deze dagen.

Meehelpen?

Elke eerste zaterdag van de maand komt de vrijwilligersgroep samen om de drijvende tuinen te onderhouden. Wil je een keertje komen meehelpen? Neem contact op met Tijn Jans (per mail of telefonisch: 06-30639932).

 


5 reacties

  1. Hans Bruggink schreef:

    Hallo Nadja, aan Phily Drukker. Die zat bij mij op de lagere school, heel lang geleden. Helaas nooit meer gezien ☹️

  2. Hans Bruggink schreef:

    Een bekende naam, klopt dat?

  3. Phily Drukker schreef:

    Fantastisch gedaan, het ziet er weer prachtig uit. We kunnen 10 jaar voort. Reuze bedankt allemaal.

  4. Dieneke Plompen schreef:

    Weer mooi werk verricht. Complimenten!

Laat een reactie achter