Watertuinen Natuurwerkdag

Watertuinen Natuurwerkdag

De vaste ploeg watertuinders van de Watertuinen in de Boerenwetering hadden op zaterdag 2 november extra hulp. Vanwege de Landelijke Natuurwerkdag hadden we een paar extra helpers. We konden daardoor die zondag maar liefst 4 zakken drijfvuil uit het water de tuintjes halen. Bedankt allemaal!

Al meer dan 20 jaar zorgt een wisselende groep vrijwilligers voor de 200 drijvende watertuinen in de Boerenwetering. Dankzij de jarenlange inspanningen van deze betrokken wijkbewoners, met ondersteuning van Natuur&Milieuteam Zuid, is De Pijp door deze drijvende tuinen een stuk groener geworden. Wil je ook meehelpen?

Wat zijn watertuinen?

Langs de Hobbema- en Ruysdaelkade drijven 200 groene vlotten. Ze zijn niet alleen een feest voor het oog, ze zorgen ook voor een grotere biodiversiteit in de wijk: er groeit en bloeit een grote verscheidenheid aan planten en de groene eilandjes bieden watervogels een veilige broedplaats. Ook andere dieren profiteren van deze extra stukjes groen: zo maken de watertuinen deel uit van het bijenlint.

Wat doen de vrijwilligers?

Helaas wordt er vaak te hard gevaren op de Boerenwetering, waardoor er nogal eens tuintjes losraken. Elk eerste zaterdag van de maand zetten de vrijwilligers de tuintjes weer vast, planten waar nodig nieuwe planten in en verwijderen de ‘plastic soep’ uit de eilandjes.

Programma

De watertuinploeg start om half elf bij het Wijkservicepunt Ymere, Ruysdaelkade.
10.30 – 11.00 uur koffie en bijpraten
11.00 – 13.00 uur vlotten vastzetten en afval verwijderen
13.30 – 14.00 uur lunch en evaluatie
Nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom!

Meer informatie?

Wil je meer weten over de watertuinen of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Stuur dan een mailtje naar info@nmtzuid.nl.
Kijk ook eens op de Facebookpagina van Watertuinen Amsterdam Zuid.


Laat een reactie achter