Groenste Parel Rivierenbuurt gekozen!

Groenste Parel Rivierenbuurt gekozen!

Groene Parels gezocht!

De afgelopen zomermaanden hebben zeven vrijwilligers van Natuur&Milieuteam Zuid de straten van de Rivierenbuurt doorkruist. Op zoek naar de mooiste geveltuin, de groenste parel van de buurt. Meer dan 1800 tuinen zijn bekeken! Meer dan 100 tuinen waren zo mooi dat ze een brief in de bus kregen met de vraag of de onderhouders mee wilden dingen naar de onderscheiding van de groenste parel in de Rivierenbuurt.

Ook hebben we bij de eigenaren van 124 tuinen die wel wat extra aandacht konden gebruiken een brief in de bus gedaan. Daarin stond dat we bereikbaar zijn voor plantenadvies en hoe we op andere manieren kunnen helpen. Bijvoorbeeld door de geveltuinencursus of snoeicursussen die we organiseren. Of door adoptie van de tuin door een buur. En naast alle reacties die we binnenkregen hebben we natuurlijk ook andere mensen aangezet om opnieuw aan de slag te gaan in de geveltuin.

En de winnaar is…

Het is natuurlijk moeilijk om mooie tuinen te vergelijken. Sommige tuinen zijn mooier in het voorjaar, andere in de zomer en sommige tuinen krijgen meer zon of regenwater. En natuurlijk was de foto die de vrijwilligers maakten ook doorslaggevend. Uit de 41 reacties die we kregen is een winnaar gekozen. Op 1 oktober hebben we de prijs overhandigd aan Peter, die de geveltuin onderhoudt in de Deurloostraat 115. Hij doet dat al jaren met veel plezier en was erg blij met de onderscheiding en de prijs. Op de tweede plaats is de Geleenstraat 2 geëindigd, ook een vermelding waard! Hier staan alle genomineerde geveltuinen.

Uitreiking Groene Parel 2019

Uitreiking Groene Parel 2019

Help je volgend jaar mee?

Het Groene Parel project in de Rivierenbuurt is voor dit jaar afgerond. Het was een hele klus om langs alle huizen te lopen en alle geveltuinen te registreren en de brieven uit te delen. De vrijwilligers vonden het erg leuk om te doen en we hebben ontzettend positieve reacties gekregen van bewoners uit de buurt. Mensen die met passie en plezier tuinieren en het erg fijn vonden dat hun mooie tuin ons was opgevallen. Lijkt het je leuk om volgend jaar mee te helpen aan dit project in De Pijp? Stuur dan een bericht naar info@nmtzuid.nl.


2 reacties

  1. Nienke schreef:

    Wat een leuk initiatief om weer de mooiste geveltuin prijs uit te reiken. Wat ik echter miste was een foto van de tuin en de achternaam van Peter.
    Vriendelijke groet,
    Nienke

    • Lilian Voshaar schreef:

      Hi Nienke,
      Er staat toch een link in naar het album met foto’s van alle genomineerde tuinen?
      Volgens afspraak staat Peter er alleen met zijn voornaam in.

      Groet,
      Lilian

Laat een reactie achter