Win een fruitboompje

Win een fruitboompje

Via de Stichting Corazon kon je 10 fruitboompjes of meer redden van de versnippering tegen een klein bedrag per boom. Maar niet iedereen kan 10 boompjes kwijt.
Daarom hebben wij er een aantal ingekocht.
De bomen zijn driejarig, 1,5- 2 meter lang, laagstam. Ze komen uit de koelcel en kunnen direct worden geplant. Half oktober worden ze waarschijnlijk geleverd.

Win een boompje

Helaas de aanmelding sloot op 15 oktober 2019!  Misschien volgend jaar weer!

Waarom deze actie van Corazon?

Een gemiddelde fruitbomenteler oogst per jaar een perceel met 500.000 boompjes. Die gaan dan in januari naar de koelcel, waar ze koud en vochtig in winterslaap gehouden worden. De verkoop loopt vanaf februari tot aan de zomer. De fruitbomenteler haalt dan telkens een partij uit de koeling en levert die aan een fruitkweker, tuincentrum of planten groothandel.
Maar aan het einde van het seizoen, rond augustus, september heeft de teler zelden de hele partij verkocht en blijven er dus een aantal over. Wat nu? Terug planten is geen optie omdat het handmatig werk is en dat is peperduur.  De teler zit met een dilemma. De boompjes moeten nog het zelfde jaar de grond in anders overleven ze niet. Dus in de koeling houden tot volgend jaar is geen optie en terug planten is met de kosten voor arbeid en materiaal veel te duur. Dus enige keus, voordat stichting Corazon op de stoep stond, was …….versnipperen!  Daarom deze actie. Vorig jaar zijn er 15.000 boompjes gered.


2 reacties

  1. Jur schreef:

    Een goed initiatief. Fruit is gezond maar de ervaring van het plukken en gelijk verorberen geweldig, vooral voor kinderen. Fruitbomen zijn ook nog eens prachtige bloeiers in de lente.

  2. Ria schreef:

    Wat zou het mooi zijn als het fruit overal aan de bomen hangt, én de kinderen ervan snoepen op weg naar school!
    Een goed initiatief waarmee de teler de stad geur en kleur brengt.

Laat een reactie achter