Win een klimplantenrek!

Win een klimplantenrek!

Groene gevels? Alleen maar voordelen

Doe mee aan onze actie om meer plek te creeeren voor klimplanten. Vergroening van de stad is goed voor ons allemaal. Je moet alleen wel een beetje woekeren met de weinige ruimte die je hebt in onze volgebouwde wijken. Daarom zijn klimplanten zo handig! Op de grond nemen ze weinig plek in maar verticaal hebben ze veel impact. Net als ander groen in de buurt bieden ze voedsel en schuilplekken voor insecten en vogels. Ze zuiveren de lucht en vangen fijnstof. En als je buitenmuur bedekt is met klimplanten blijft je huis in de zomer koeler. Groenblijvende klimplanten houden in de winter de kou buiten.

Huurder of eigenaar

Als je eigenaar van je woning bent kun je natuurlijk zelf bepalen of je gevelbegroeiing wilt of niet. Maar als je een woning huurt of deel uitmaakt van een VVE is het soms lastig – wat als de eigenaren geen toestemming geven om een klimplant te planten? De oplossing dan is om in je geveltuin een rek te plaatsen dat vrij staat van de muur en om daar dan een klimplant in te laten groeien.

Actie

Omdat we het toepassen van klimplanten in Zuid willen bevorderen organiseren we sinds een paar jaar de verkiezing van de Fraaiste Groene Gevel.  En deze maand doen we iets extra’s: we geven vijf van dit soort rekken weg. Wil je zo’n rek winnen? Stuur ons dan een mail met je motivatie naar  info@nmtzuid.nl en voeg een foto toe van de plek waarvan jij vindt dat die wel zo’n rek kan gebruiken. We geven je dan ook tips voor geschikte planten. Om aan deze actie mee te doen moet je wel wonen in een van de buurten die wij bestrijken: de Pijp, Buitenveldert of de Rivierenbuurt. We komen bij de winnaars langs om het rek te plaatsen.

 


Laat een reactie achter