Onthulling plaquette Fraaiste Groene Gevels 2018 in Secret Village

Onthulling plaquette Fraaiste Groene Gevels 2018 in Secret Village

In oktober vorig jaar zijn drie fraaie gevels uitgekozen door een jury bestaande uit raadsleden Imane Nadif, Dehlia Timman en stadsecoloog Geert Timmersmans. Daarnaast is een publieksprijs toegekend door het aanwezige publiek bestaande uit vrijwilligers en nomineerders.

Herfst tja

Op dat moment was al dat mooie groen natuurlijk in herfst stand. Het leek ons daarom aardiger om met de huldiging te wachten tot het voorjaar.
De eerste onthulling was afgelopen zondag in de Reguliersdwarsstraat in combinatie met het 3 jarig bestaan van Secret Village van de ondernemersvereniging BIZ Reguliersdwarsstraat. Het was een feestje!

Onthulling

onthullingRaadslid Imane Nadif van Groen Links had de eer om deze eerste plaquette te onthulling in aanwezigheid van voorzitter Eward Koning, Dagelijks Bestuurder Centrum Micha Mos met echtgenote, straatmanager Ilse Vis en andere bestuursleden en betrokken ambtenaren.
De ondernemersvereniging was erg blij met deze bekroning van hun inzet om vanaf 2016 van stap voor stap van de Secret Village een openminded en tolerant winkel- en uitgaansgebied met nationale en internationale uitstraling te maken, dat voorzien van veel groen als een verborgen oase in de drukke binnenstad fungeert.
In de naam Secret Village verwijst het “Secret” naar de verborgen 18e eeuwse grachtentuinen, waar diverse restaurants een prachtig terras hebben. In de term “Village” klinkt niet alleen Gay Village door, maar ook het besloten, bijna dorpse karakter van het centrale deel van de straat.

Dat het is gelukt mag blijken door deze huldiging!

 


Laat een reactie achter