Hoe groen is Amsterdam over 30 jaar?

Hoe groen is Amsterdam over 30 jaar?

Groenvisie in de maak

De Gemeente Amsterdam wil werken aan de vergroening van de stad op basis van een visie, een duidelijk beeld van waar we met het groen in de stad naartoe willen. Als de stad groeit, moet het groen meegroeien. Wat hebben we nodig om de kwaliteit van ons leven op peil te houden of nog te verbeteren? Wat hebben onze kinderen nodig?

Amsterdam over 30 jaar

Hoe ziet Amsterdam er over 30 jaar uit? Als een stapel stenen, asfalt en klinkers, of vol water en natuur? Of van alles een beetje? In een stad kun je nu eenmaal niet zómaar bomen, gras en struiken planten, waar het maar leuk lijkt. Het moet weloverwogen gebeuren, met smaak en met oog voor de directe omgeving. In een volle stad moet je rekening houden met iedereen.

Groen Platform Amsterdam

Groen Platform Amsterdam (GPA), waar NMTzuid lid van is, heeft als ambitie om ‘natuur inclusief te wonen’. Natuur inclusief wonen gaat uit van de leefbaarheid voor mensen gezamenlijk met voor dieren en planten. Natuur inclusief wonen is ook gezond wonen en klimaatbestendig wonen.
GPA wilt graag input geven aan deze groenvisie door jouw ideeën & standpunten. Daarom zouden we je graag 3 vragen willen voorleggen. Met jouw antwoorden willen we bijdragen aan deze stedelijke groenvisie.

Vertel ons je ideeën en wensen voor een Groenvisie voor alle Amsterdammers. Hier staat de enquête.

platform 


Laat een reactie achter