Water Demo Dag

Water Demo Dag

Water Demo Dag

Natuur&Milieuteam Zuid gaat weer samen met Amsterdam Rainproof aan de slag tijdens de Water Demo Dag! Op zaterdag 24 november om 14 uur gaan we de daktuin van het Huis van de Wijk regenbestendiger maken. Kom ook en zie met eigen ogen hoe we de maatregelen aansluiten. Iedereen is van harte welkom in de daktuin van de Tweede van der Helststraat 66. Wil je meer weten over hoe je een groen dak aanlegt, een dakgoot afkoppelt of een regenton aansluit? Of wil je zelf aan de slag? Meld je dan nu aan voor de Water Demo Dag!

Wat gaan we doen?

Naast het vergroenen zijn er nog meer mogelijkheden op het gebied van regenbestendigheid. Die willen we in deze daktuin graag aan je laten zien. We gaan als eerste een groen dak aanleggen op een tuinhuisje. Het dak is ongeveer 7 m2, hierop gaan we verschillende soorten groene mogelijkheden plaatsen van sedum. Ook gaan we een regengoot aan het tuinhuisje maken waarop we een regenton aansluiten. We vervangen een aantal standaard grijze tegels voor regenbestendige varianten zoals de groene tegel en de Gewildgroei tegel. Verder zijn we van plan om een grindkoffer in te graven.
Je bent van harte welkom om mee te komen helpen en meer te leren over deze maatregelen van onze experts. We sluiten af met Rainbeer, een biertje gemaakt van regenwater.

Programma

Introductie door Anna van Natuur&Milieuteam Zuid, Mirko van Rainproof en Siska en Marius die in de daktuin tuinieren
  • Aanleggen groen dak op tuinhuisje
  • Aanleggen goot en aansluiten regenton
  • Vervangen van grijze tegels door regenbestendige tegels en grindkoffer plaatsen
  • Afsluitende borrel met Rainbeer

Geef je nu op!

Meld je aan voor deze middag door een mail te sturen naar Natuur&Milieuteam Zuid: info@nmtzuid.nl. Wil je meer informatie, heb je vragen of heb je zelf een goed idee dat we ook kunnen uitvoeren op 24 november laat het dan ook weten! Starttijd: 14 uur, verwachte begin borrel: 17.30 uur, locatie: Huis van de wijk de Pijp, Tweede van der Helststraat 66 in de daktuin.

Waarom regenwateroverlast zelf aanpakken

Regenwateroverlast is een actueel probleem in Amsterdam. Er valt steeds meer regenwater in korte hevige buien en dit kan ons riool niet aan. Er zijn verschillende knelpunten in de stad waar bewoners overlast van ondervinden, ook in Amsterdam Zuid. Dat kan inhouden dat de straat vol met regenwater blijft staan na een hevige regenbui. Maar het kan ook betekenen dat je kelder onderloopt. En dit terwijl je regenwater op veel verschillende manieren goed kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om je toilet mee door te spoelen of er je planten in je (gevel)tuin water mee te geven. Meer informatie over dit probleem en de oplossingen kun je vinden op de website van Rainproof. Natuur&Milieuteam Zuid wil ook iets aan dit probleem doen door bewoners te stimuleren om zelf hun leefomgeving aan te passen en deze regenbestendig te maken.

2 reacties

  1. Anna Galenkamp schreef:

    Bedankt voor de tip, het bericht is aangepast. Tijdstip: 14 uur- 17.30 uur en locatie: Tweede van der Helststraat 66 in de daktuin.

  2. babette welter schreef:

    ik wil wel graag meedoen a.s. zaterdag op de water demo dag.. Kun je me info geven (hoe laat, eventueel kosten enz.) ?
    Met dank alvast,
    b. welter

Laat een reactie achter