Twikkel twinkelt steeds meer!

Twikkel twinkelt steeds meer!

Afgelopen zondag 1 juli zijn buurtbewoners weer aan de slag gegaan in hun ‘achtertuin’, de vlindertuin Twikkel. Nadat Louis Nobre Canha van het stadsdeel gereedschap had gebracht en kruiwagens konden we aan de slag.  Er werd goed gewerkt en iedereen was enthousiast over het eindresultaat. Langzaam aan wordt de brandnetel, kleefkruid en gras teruggedrongen en komen de originele wilde planten weer op.

Wat groeit en bloeit er nou?

Na een lesje in determinatie door Thea Dammen en Toos Tuin is iedereen op zoek gegaan wat er nou groeit en bloeit op dit stukje Gijsbrecht van Aemstelpark.
Wat is er gevonden? raket, veldkool, melde, dagkoekoeksbloem, look zonder look, luzerne (rupsklaver), theeroosje, ratelaar, heermoes, zevenblad, fluitenkruid, muskus kaasjeskruid, bijvoet, een geel bloeiende uit de kruisbloemige familie, distel waarschijnlijk kruldistel, brandnetels, kleefkruid, veel grassoorten.

Lekker buiten werken

Vervolgens werd er door het Zeiscollectief gemaaid en door iedereen geharkt, geruimd en door de kinderen opnieuw ingezaaid met speciale zaadmengels voor bijen, vlinders en bosranden. Sommige van de bewoners werden door de mannen van het Zeiscollectief ingewijd in de kunst van het zeisen.
Het groenafval werd in bulten langs het pad gelegd en aan het eind van de middag opgehaald door Louis, die met hulp van Menno alles weer inlaadde om weg te brengen. Dank je wel Louis!

Fotoalbum

Hieronder wat foto’s van de dag. In augustus gaan we weer aan de slag en op burendag in september. Wil je meehelpen? Mail dan naar Mennomuurlink@hotmail.com of bel hem op 06 58 839 818


Laat een reactie achter