55 nieuwe watertuinen!

55 nieuwe watertuinen!

Op woensdag 23 mei en vrijdag 25 mei zijn er maar liefst 55 nieuwe watertuinen geplaatst in de Boerenwetering! Dat is de gracht tussen de Hobbemakade en de Ruysdaelkade. Er waren veel (nieuwe) vrijwilligers betrokken bij de werkzaamheden. Naast onze vaste groep vrijwilligers zijn er ook heel wat mensen op de facebook en krantenberichten afgekomen gelukkig! Het waren gezellige ochtenden waarin we hard gewerkt hebben aan een groenere buurt. We waren zelfs beide dagen eerder klaar dan verwacht.

Opsteker

Zoals velen van jullie weten hebben er de afgelopen jaren veel werkzaamheden op en rondom de Boerenwetering plaatsgevonden. Er is onder andere een ondergrondse parkeergarage gebouwd onder een deel van de Boerenwetering. Daardoor zijn er 3 jaar geleden veel watertuinen verwijderd of verplaatst. Na 3 jaar zijn er nu 55 nieuwe watertuinen terug boven de nieuwe garage! Een enorme opsteker voor de groep vrijwilligers die zich al jaren inzetten voor de drijvende watertuinen en elke maand de tuinen onderhouden sinds 1997. Het lint van drijvende watertuinen is nu weer in oorspronkelijke staat en glorie hersteld.

Kom kijken of helpen!

Neem vooral een kijkje als je in de buurt bent. En elke eerste zaterdag van de maand komt de vrijwilligersgroep samen om de drijvende tuinen te onderhouden. Wil je een keertje komen meehelpen? We kunnen helemaal met de 55 nieuwe tuinen nog wel wat handen gebruiken! Kom dan langs om 10.30 uur bij Ruysdaelkade 163 (het gebouwtje van Ymere) of neem contact op met Anna (per mail of telefonisch: 06-20539406).

Bedankt!

Allereerst: alle vrijwilligers die zich hebben ingezet (en dat soms al jarenlang doen), ontzettend bedankt voor jullie tijd en energie! Samen krijgen we veel voor elkaar hier in de buurt! En er zijn meer mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Het Stadsdeel heeft de nieuwe drijvende tuinen betaald en toestemming gegeven, Waternet is een fijne samenwerkingspartner en de medewerkers van Max Bogl en het ingenieursbureau van de gemeente hebben ook hun best voor ons gedaan. Verder heeft een aardige buurtbewoner die erg van de watertuinen geniet ons gesponsord door de lunch op beide werkdagen te betalen. Daar hebben we enorm van genoten, Wouter, dank je wel! De mannen uit Beesd die ons helpen met het in elkaar zetten van de vlotten kunnen we ook niet vergeten. En natuurlijk bedanken wij Frans, de man die zich ook al meer dan 20 jaar met heel veel passie heeft ingezet voor ons mooie project als leverancier van de drijvende tuinen en rots in de branding. Op naar de volgende 20 jaar watertuinen in de Boerenwetering!


3 reacties

  1. Tjerk schreef:

    Gelukkig, de Boerenwetering is zo veel mooier met watertuinen. Dank voor het geweldige werk!

  2. dieneke schreef:

    een hele mooie actie en resultaat

Laat een reactie achter