Wormen hebben nieuw huis

Wormen hebben nieuw huis

Afgelopen maandag was er weer een mooie compostworkshop in Wijkcentrum De Pijp. Ditmaal stonden de tijgerwormen in de schijnwerpers. Deze nobele strooiselbewoners kunnen we ook in compostbakken houden. Toos Tuin vertelde over de benodigde omstandigheden om deze dieren te houden, zoals temperatuur, vocht en lucht.

Daarna werden de handen uit de mouwen gestoken. De deelnemers gingen aan de slag met emmers, priemen en boormachines. Vervolgens werden er bedjes voor de wormen gemaakt en toen… mochten de wormen hun nieuwe huis betrekken. Iedereen ging trots met zijn eigen wormenbak naar huis!

Compostmeestercursus

Wil jij ook leren hoe je een wormenbak maakt? Of hoe het eigenlijk zit met de bodem? Heb jij interesse in (buurt)composteren? En heb je zin om op excursie naar België te gaan om meer te leren over kringloop tuinieren? Dan is de compostmeestercursus misschien iets voor jou! De startdatum van de cursus is uitgesteld tot dinsdag 24 april en bestaat uit 7 bijeenkomsten. Kijk op dit agendabericht voor meer informatie en aanmelden.


Laat een reactie achter