Buitenveldert een beetje minder steen!

Buitenveldert een beetje minder steen!

Het plein voor het gebouw Amstelroode aan het Rondeel in Buitenveldert is nu nog een onvriendelijke betonnen vlakte, met enkele bomen, maar vooral met veel parkeerplaatsen. In de zomer wordt het er door gebrek aan groen/schaduw zeer warm. Als het hard regent, dan komt het deels blank te staan. De riolering raakt dan namelijk overbelast, omdat regen niet in de grond kan zakken en al het water via de riolering afgevoerd moet worden. De verwachting is dat dit laatste probleem door klimaatverandering alleen maar groter zal worden.

In oktober 2015 heeft het bestuur van de VvE Amstelroode met steun van Natuur&Milieuteam Zuid aan de gemeente voorgesteld het plein te vergroenen. Na goed overleg heeft dit geresulteerd in een idee voor vier groenperken op plekken met overbodige betegeling.

Dit jaar zal de gemeente de eerste twee perkjes aanleggen. Volgend jaar volgen er nog twee.

De bewoners van de flat zijn enthousiast over meer groen voor de deur. Zeven bewoners hebben zich opgeworpen om actief deel te nemen aan het onderhoud en het enthousiasme is groeiende, met ideeën om een buurtborrel te koppelen aan jaarlijks groot onderhoud van het groen.

Als je geïnspireerd bent geraakt om in je eigen straat aan de slag te gaan, neem dan contact op met Natuur&Milieuteam Zuid voor hulp en advies!


Laat een reactie achter