Volg de groeiende geveltuinen!

Volg de groeiende geveltuinen!

Hoe ging het de aanleg?

  • Al snel was duidelijk dat we een verkeerde instructie hebben gekregen. Wormencompost moet niet ingegraven worden, maar bovenop de grond gelegd worden waarna de wormen de compost ingraven. De compost bij de wortels van de planten is te ‘heet’ en sommige planten hebben daar last van.
  • Overigens melden een aantal deelnemers, dat het verschil tussen mét en zonder compost na twee weken al te zien is.
  • De pluimspirea (Astilbe chinensis Pumila) blijkt een uitstekende indicator voor watergeven. Bij te weinig water laat deze zijn bladeren verdrogen. Afknippen en met een dag of 10 heb je weer vers blad.
  • Wel dagelijks water geven dus bij warm weer.

De geveltuinen kon je via deze pagina volgen in hun vorderingen!

Wat is er nodig voor een goede gezonde geveltuin?

Na al die jaren werken met geveltuinen wilden we een nieuw stap zetten: hoe kun je die geveltuin zo inrichten en aanleggen, dat hij groeit en bloeit en je bijna geen tijd kost in onderhoud: de zelfwerkende geveltuin!
Dat willen we natuurlijk allemaal wel. We kennen veel tips en ervaringen uit de praktijk. Een goede bodemvoorbereiding is heel belangrijk. Net als voldoende water. Maar hoe maak je daar nou een formule van? Wat maakt het recept nou geslaagd?

15 geveltuinierders met gezamenlijk 18 tuinen hadden zich aangemeld voor het onderzoek van 2017.  Op 26 mei is zijn de eerste tuinen geïnstrueerd en aangelegd. Op 24 juni is de rest aangelegd.
Tijdens het onderzoek kon je volgen wat er gebeurt in de verschillende geveltuinen. De deelnemers maken zo mogelijk tweewekelijks foto’s van hun tuin.

Lees hier verder over de start van het project Onderzoek naar de zelfwerkende geveltuin


Laat een reactie achter