Wat zou jij doen met 2 miljoen voor buurtgroen?

Wat zou jij doen met 2 miljoen voor buurtgroen?

Graag willen wij jullie ideeën inbrengen bij de centrale stad als het gaat om invulling van het budget voor Groen in de Buurt. Half februari gaan we aan tafel over dit onderwerp en het zou zo mooi zijn als we meteen een hele lijst aan goede bestaande en nieuwe ideeën hebben voor klein buurtgroen in de oude stadswijken.

Vertel het ons!

De afgelopen tijd hebben we al veel reacties gekregen, maar we zoeken er nog meer om ze gebundeld aan de stad aan te leveren.
Heb jij ideeën of voorbeelden waarvan je vind dat die nodig zijn in de stad? Vul dan het formulier onderaan de pagina in.

Subsidie voor groene buurtinitiatieven

Het bieden van ruimte aan en het ondersteunen van groene buurtinitiatieven levert veel op. De groene uitstraling van de buurt wordt versterkt, het gevoel van verbondenheid met de straat of buurt neemt toe en kinderen komen in contact met de natuur. Vaak nodigt de aanleg van een geveltuintje, uit tot een veelvoud van bijdragen en inspanningen van bewoners. Een buurtinitiatief kan soms beheerwerk voor de overheid uitsparen. Maar dat is niet altijd het geval en ook niet het hoofddoel bij het faciliteren van buurtinitiatieven. Wel is het van belang dat heldere randvoorwaarden vanuit de gemeente worden meegegeven voor beheer en gebruik van het groen door buurtbewoners. In diverse stadsdelen en bij groenorganisaties is daar ervaring mee opgedaan.

Voorwaarden van de subsidieregeling

Zowel particulieren als organisaties kunnen deze subsidie aanvragen.

Subsidie aanvragen voor deze activiteiten:

  • Kleinschalige bewonersinitiatieven gericht op het verbeteren van het groen in de buurt. Of het toevoegen van de hoeveelheid groen in de wijk. Het initiatief draagt bij aan een prettige, leefbare buurt.
  • Informatie-, communicatie- of educatieprojecten over het belang en gebruik van het lokale groen.

Dit zijn de voorwaarden

  • Het initiatief moet passen binnen de kaders van zowel de Agenda Groen als de betreffende gebiedsagenda.
  • De subsidieaanvraag wordt door één persoon ingediend.
  • Minstens twee volwassen buurtbewoners die op een ander adres wonen ondersteunen de aanvraag.
  • Aangrenzende buren moeten akkoord gaan met het plan.
  • De (beeld)kwaliteit van het plan moet minimaal gelijk zijn aan de huidige situatie, waarbij eindbeelden en beheerintensiteit worden vastgelegd .
  • Het initiatief vindt plaats in de openbare ruimte van het stadsdeel, iedereen moet kunnen deelnemen aan het project.
  • Het initiatief past in de betreffende locatie.

Hoogte van het subsidiebedrag

De subsidie voor kleinschalige groene bewonersinitiatieven bedraagt maximaal 75% van de subsidiabele kosten met een maximum bedrag per subsidieaanvraag van € 5.000.

Lees ook altijd de volledige subsidieregeling Groen in de Buurt en Stadslandbouw-Voedselinitiatieven en de algemene subsidieverordening Amsterdam 2013. Staan bij de links op de pagina.

Selecteer een geldig formulier


4 reacties

  1. mvr S.Suharli schreef:

    Graag meer groen in de straat en herplanten en verplichten verzorgend je groen voor dr deur. Botanische tuinhuis om de jongeren te laten bewustworden met groen en te leren .Groen geeft zuurstof! En groen toont het gezonde leven Dat mis ik in mijn straat Hannie Schafstraat enorm…

  2. Harma Smit schreef:

    Ik heb 3 suggestie vd buurt:
    1 kruidentuintjes voor de buurt die wel allemaal kunnen gebruiken voor de maaltijd
    2 bloementuintjes voor eenzame mensen: iedere seizoen een boeketje brengen
    3. De AH / IVN moesttuintjes planten en daarna oogsten en samen met de buurt eten

  3. a.hof schreef:

    zie formulier

Laat een reactie achter