Landelijke Natuurwerkdag 2016

Landelijke Natuurwerkdag 2016

De eerste zaterdag van november vindt jaarlijks de Landelijke Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap.

Wat kun je zoal doen op de Natuurwerkdag?
Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet.

In Amsterdam Zuid kun je aan de slag bij de Watertuinen in de Boerenwetering, bij Natuurtuin Cinetol, langs de Museumtramlijn naar het Amsterdamse Bos en in de Oeverlanden van de Nieuwe Meer. Voor andere locaties, meer informatie en aanmelden kun je ook kijken op de website: www.natuurwerkdag.nl.

Activiteiten voor kinderen
Ook kinderen zijn zeer welkom op de Natuurwerkdag. Op verschillende locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd.

Heb je zelf ideeën of suggesties neem dan contact op met Anna Galenkamp (e-mail: info@nmtzuid.nl / telefoon: 06-20 539 406).


Laat een reactie achter