Vrijwilligers gezocht voor streekdiner in Hilton

Vrijwilligers gezocht voor streekdiner in Hilton

Op maandag 31 oktober organiseert het Natuur&Milieuteam Zuid voor de zesde maal een streekdiner in het Hilton hotel. Hier zoeken we nog een aantal vrijwilligers voor.

Het motto van het streekdiner is ‘Duurzaamheid, wat kan ik doen?’ Met behulp van een groep enthousiaste vrijwilligers gaan we een diner serveren, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van duurzame, biologische producten uit de omgeving van Amsterdam.

Met dit diner willen wij wijzen op het feit dat ons voedsel vaak duizenden kilometers aflegt, voordat het op ons bord ligt en wij het consumeren. Dit betekent onnodig veel transportkilometers, dus veel schadelijke CO2-uitstoot. Wij consumenten kunnen en moeten hier iets aan doen! Zo zijn er gelukkig steeds meer mogelijkheden om producten uit de eigen streek te kopen, kunnen wij beter seizoensproducten consumeren of bijvoorbeeld eigen groenten verbouwen. Kortom, duurzaam consumeren is dichterbij en makkelijker dan je denkt.

Er zijn deze avond verschillende sprekers die iets vertellen over deze onderwerpen, waaronder bewoners, ondernemers en andere gasten. Het diner is daarmee een mooie combinatie van ontspanning en engagement.

Wil je deze dag meehelpen als vrijwilliger?
Er zijn verschillende taken:

• Het weekend voorafgaand aan het diner (waarschijnlijk zondag) de producten ophalen bij de verschillende boeren/producenten.
• Serveren tijdens het diner. Je komt iets eerder (circa 16.30 uur) en krijgt dan van het personeel van het Hilton een spoedcursus serveren. Je leert dus de kleine kneepjes van het vak, erg leuk om te doen.
• Op 31 oktober in de middag (aanwezig om 14.00 uur) kan je de chef-kok assisteren in de keuken. Dit is echt een unicum, want normaliter wordt er namelijk nooit iemand toegelaten in deze bijna heilige ruimte.
• Als gastheer/-vrouw de gasten ontvangen (aanwezig om 17.30 uur).
• Voor alle vrijwilligers geldt natuurlijk dat zij gewoon meedoen aan het diner en worden vrijgehouden.

Heb je interesse, geef je dan zo snel mogelijk op bij b.nooij@soozamsterdam.nl.

Er zijn ook nog een beperkt aantal plekken beschikbaar voor het diner. Wil je hieraan deelnemen, mail ons en vertel iets over je interesse in dit onderwerp of wat jij zelf al onderneemt op dit gebied.

Datum: maandag 31 oktober
Locatie: Hilton Hotel
Zaal open: 18.00 uur, aanvang diner: 18.30 uur
Prijs: € 15
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Max. 2 personen per inschrijving
Opgave verplicht en vóór maandag 24 oktober.
Geef aan of je vegetariër bent.


Laat een reactie achter