Deelnemerslijst Natuur&Milieumarkt 2016

Deelnemerslijst Natuur&Milieumarkt 2016

Corina portretten van kamerplanten

Ik maak Kunst Waar en ik hou van tijdloze waarden:
Waarheid, Schoonheid, Gezondheid, Geluk en Licht.

Op de halve kraam in het Sarphatipark laat ik mijn schilderijen zien van (kamer)planten en natuur vormen,  op recycled materiaal, of op canvas gered van de straat.
Ook zal ik op de Groenmarkt laten zien hoe je labyrinten kan tekenen. Bij een doolhof moet je kiezen en word je ‘om de tuin geleid’.
Bij het volgen van een labyrint kom je door volhouden vanzelf in het centrum  en er ook weer uit. Het kan een meditatie zijn, voor als de Tijd zichzelf inhaalt, dan is het tijd voor Quali(teit)tijd.

Op www.corinateunissenvanmanen@wordpress.com is nog wat ander werk te zien.

6-CorinaTeunissenVanManen

IVN

IVN doet aan landschapsonderhoud, organiseert wandelingen, fietstochten, cursussen en kinderactiviteiten in Amsterdam en Diemen.

7-IVN

Stadsdorp De Pijp

Wij geven informatie over Stadsdorp De Pijp en delen folders uit.
Stadsdorp De Pijp is een netwerkorganisatie voor modern nabuurschap van en voor senioren, die zo lang en zo goed mogelijk in hun eigen buurt willen blijven wonen.

3-StadsdorpDePijp

Rood met zwarte stippen

Rood met Zwarte Stippen levert producten voor tuinplaagbestrijding met respect voor de natuur! Bij ons kunt u naast natuurlijke vijanden voor diverse plagen in uw tuin en kas ook terecht voor allerlei plaag werende producten.Tijdens de markt kunt u zien hoe een larve van het lieveheersbeestje er uitziet en op welke manier wij deze aan u versturen. Tevens hebben wij een koperen plakband om slakken uit uw bloempotten te weren en diverse insectenhotels en vogelhuisjes van gerecycled hout.Heeft u producten op onze website gezien die u graag tijdens de markt wilt zien of kopen? Laat het ons dan weten via info@roodmetwittestippen.nl, dan nemen wij deze voor u mee.

33-RoodMetZwarteStippen

Stadshout

Stadshout heeft een passie voor hout. Onze visie is dat alle bomen recht hebben op een mooi lang leven en dat onnodige kap voorkomen dient te worden. Stadsbomen verzamelen in hun leven vele verhalen en aanbidders, wat ze zo bijzonder maakt. Oude bomen bieden tevens het mooiste hout. Tot voor kort verdwenen deze parels in de versnipperaar. Stadshout Amsterdam verwerkt de Amsterdamse bomen op duurzame wijze en biedt ze een tweede leven in onze eigen stad. Zo bouwen wij mee aan een circulaire economie.

10-Stadshout

Groen Gemaal

Het vrijwilligersproject Groen Gemaal ondersteunt, stimuleert en adviseert buurbewoners van De Pijp (en daarbuiten) op het gebied van flora en fauna. Het biedt via het plantenruilcentrum de mogelijkheid planten te ruilen en kweekt, zaait en stekt alles voor de geveltuin. De eigen tuin van het Groen gemaal laat zien wat er zoal met eenvoudige middelen mogelijk is, ook in een zo verstedelijkte omgeving als de Pijp. Vanuit het Groen Gemaal beheert de medebeheergroep Sarphatipark een viertal locaties in het park.

16-GroenGemaal

Kwekerij Van Houtum

Kwekerij van Houtum is een vaste planten kwekerij waar biologisch en ecologisch word gewerkt. Gelegen tussen de Utrechtse heuvelrug en het Langbroekerwetering gebied vind je onze kwekerij waar met hart voor bodem, plant, dier en natuur word gewerkt.

27-KwekerijVanHoutum

Open Tuinendag De Pijp

Open Tuinendag stelt in juni drie dagen tuinen van instellingen en particulieren in Amsterdam open voor het publiek.

Natuur&Milieuteam Zuid

Een prettige groene leefomgeving, die duurzaam is ingericht. Dat is in het kort wat NMT Zuid met jou wil realiseren in Amsterdam-Zuid. Als jij ook een steentje wilt bijdragen aan een groenere buurt, kan dat op heel veel manieren. NMT Zuid ondersteunt jou daar graag bij.
Kom langs bij ons op de stand voor jou initiatief en wij helpen jou verder!

17-NMTZuid

Toos Tuin

Tuinvrouw in Amsterdam en direkte omgeving.
Ik werk milieuvriendelijk en dus absoluut zonder gif! Tegelijkertijd probeer ik ook de tuinen zo natuurvriendelijk mogelijk te maken, zodat planten en dieren allemaal hun plek kunnen vinden en naar hun aard samenwerken.

19-ToosTuin

Watertuinen Boerenwetering

Een vrijwilliger die zaterdag eens per maand vanuit een bootje, of vanaf de wallekant de watertuinen in de Boerenwetering schoonmaakt. Wat de wind en de passanten aan plastics, flessen, bierviltjes, blikjes, bouwmaterialen en wat al niet meer, in het water doen belanden, vissen wij er weer uit.

Dus: als je belangstelling hebt voor het natuurleven in de stad, als je mee wilt werken aan een betere kwaliteit van het water, als je eenmaal per maand van ongeveer 10.30 tot 13.00 uur beschikbaar bent, als je genieten wilt van een morgen dobberen tussen de watertuinen in de Boerenwetering, je zult versteld staan van de stilte in die bootjes met het woelige stadsleven van De Pijp om je heen, kom dan een keer proefdraaien bij de Watertuinders.

Maak tijdens de Natuur&Milieumarkt kennis met de watertuinders en meld je aan als vrijwilliger of like onze facebook.

De Ent

Kwekerij “de Ent” is een kleine, ambachtelijke kwekerij, gespecialiseerd in vaste planten voor tuin en balkon. Op bestelling leveren wij ook heesters, bomen en klimplanten, die we verzamelen bij collega’s in binnen- en buitenland. Via ons kunt u uiteenlopende planten en bomen verkrijgen, van weelderige klimrozen tot fraaie, klassieke olijfboompjes. Wij werken veel samen met hoveniers en tuinontwerpers, maar ook particulieren kunnen bij ons terecht. Uiteraard kweken wij onze vaste planten met respect voor natuur en milieu.

Connection Green (De Springplank)

Connection Green staat voor het groener en dus leefbaarder maken van de drukke Amsterdamse binnenstad (en erbuiten). Met duurzaam groene microtuin oplossingen en verrassende ontwerpen… Kortom, een eigenzinnige groenvisie voor nu en voor later…

Coöperatie De Springplank wil bewoners van de Pijp een platform bieden om economische activiteiten te ontwikkelen in de buurt en deze te testen op levensvatbaarheid.
Daarnaast wil zij bewoners en ondernemers in de buurt verbinden aan deze coöperatie en zo de mogelijkheid bieden om de lokale economie te steunen door diensten en/of producten in te kopen van de coöperatie.

15-DeSpringplank

Containing Mushrooms

Containing Mushrooms gaat op de Boeletuin een oesterzwammenkwekerij beginnen. Deze heerlijke paddestoelen worden op de koffieprut van de kantoren gekweekt. Containing Mushrooms laat zien hoe je zelf oesterzwammen kan kweken. Neem je eigen verse koffieprut mee dan helpt Containing Mushrooms je aan een zelfkweekkit!

18-ContainingMushrooms

Wij krijgen kippen

Wij krijgen Kippen is een informele coöperatie, een zwerm, van bewoners, ondernemers en mensen uit overheid en onderwijs in Amsterdam Zuid en daarbuiten. Samen werken wij aan de Metropoolregio Amsterdam op schone, lokale, energie in 2028.

20-WijKrijgenKippen

Zuiderlicht

Zuiderlicht levert aan leden groene energie van Greenchoice en geeft tips om energieverbruik terug te brengen.

21-EnergiecoöperatieZuiderlicht

Ratatouille

U kunt bij Ratatouille terecht voor een drankje, tapas of een complete maaltijd. Gezellig opeten in onze brasserie of meenemen voor bij de buis. Al onze producten worden bereid met verse ingrediënten, waar mogelijk biologisch! Wij cateren ook aan huis voor uw feest, diner of anderszins. Zo kunt u kiezen uit eenvoudige hapjes, luxe hapjes, complete diners of een buffet. U kunt ook ons restaurant afhuren voor een privé diner of feestje. Vraag naar onze mogelijkheden en wij maken voor u een passende offerte op maat.

13-Ratatouille

VU Hortus

De Hortus Botanicus van de Vrije Universiteit is in 1967 opgezet ten behoeve van onderwijs en onderzoek, met name voor de faculteit Biologie. De tuin is gelegen achter het Academisch Ziekenhuis van de VU en beslaat een oppervlakte van circa 1 ha. met ongeveer 1000 m2 aan kassen.

46-VU-Hortus

Zorgboerderij Dijkgatshoeve

Op onze boerderij wordt zorg verleend aan 16 mensen met een verstandelijk beperking. Ook zijn er negen appartementen gebouwd voor mensen met een psychosociale hulpvraag die zich met deze gemeenschap willen verbinden, vanuit bijvoorbeeld eenzaamheidsproblematiek, of reïntegratietrajecten of anderzins.

De boer en zijn gezin wonen op het terrein.

Dijkgatshoeve wil een belangrijke cultureel-maatschappelijke uitstraling krijgen in de Wieringermeer. We hopen dat tal van doelgroepen zich hier welkom gaan voelen. Zo zal Staatsbosbeheer rondleidingen vanaf deze plek gaan starten. Ook is er een zaal met keuken waar verenigingsleven, stichtingen en bedrijfsleven met hun eigen activiteiten gebruik van kunnen maken. Maar ook vogelaars, wandelaars, fietsers, recreanten en toeristen zijn van harte welkom.

45-ZorgboerderijDijkgatshoeve

Wild-plukgeluk

Plukgeluk, dat is wat wij ervaren als we op jacht gaan naar eetbare natuur. Op zoek naar eetbare planten, paddestoelen, bessen en noten. Niets is zo ontspannend en humeurverbeterend als in de vrije natuur je kostje bijeen te garen, frisse lucht in te ademen, gezond in beweging te zijn en thuis te komen met een oogst die op de meest verrukkelijke wijzen kan worden klaargemaakt.

55-WildPlukgeluk

Amsterdam Wind

Amsterdam Wind is een unieke samenwerking van alle Amsterdamse energiecoöperaties die zich inzetten voor schone energie, voor en door Amsterdammers.

Amsterdam Wind werkt aan de realisatie van windmolens in de metropoolregio Amsterdam. Dat is een ruim gebied van de duinen van IJmuiden tot aan Almere; van de noordelijke havens tot aan Schiphol. Een gebied waar van alles mogelijk is, met veel industriele gebieden en ruimte.

 

48-AmsterdamWind

Vondelpark Informatie Punt (VIP)

Dit wordt dé plek voor informatie over activiteiten in het rond het Vondelpark. Dat kunnen concerten, rondleidingen, lezingen of cursussen zijn, maar het VIP informeert ook over horeca-gelegenheden, sportevenementen en de medebeheer-groenprojecten zoals het Rosarium en de Koeienweide. Bezoekers kunnen er terecht voor folders, zich inschrijven voor een activiteit of leuke cadeau-artikelen kopen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het park. Het VIP is een initiatief van stichting Hart voor het Vondelpark i.s.m. stichting SOOZ / Natuur&Milieuteam Zuid.

49-VIP

Vrijwilligers Centrale Amsterdam

Het is onze passie om mensen uit alle hoeken van de samenleving te helpen om zich maatschappelijk nuttig te maken om daarmee maatschappelijke organisaties te versterken. Ook willen we deze organisaties op allerlei manieren helpen om hun missie, met de hulp van vrijwilligers, te bereiken.

50-VCA

BUUV

BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners. Bij BUUV gaat het om diensten die je als bewoners voor elkaar kan doen. Zonder dat er direct iets tegenover staat. Dit kan van alles zijn: koken, gezelschap, het uitlaten van de hond, een lift naar de dokter, een klusje in huis of hulp in de tuin. Iedereen heeft wel eens een vraag en ook iets te bieden. Bij BUUV is het niet voor wat hoort wat. Als BUUV hoeft u echt niet altijd klaar te staan. U kunt ook af en toe een handje helpen; gewoon wanneer het u uitkomt. Want wat voor u een kleine moeite is, kan voor een ander juist heel veel betekenen. Beter een goede BUUV dan een verre vriend.

51-BUUV

Jizzbirding

Vraagt u zich ook af hoe een vogelaar in een flits een vogel herkent? U moet weten waar u op moet letten. Let maar op, u kunt het ook! Jizzbirding is afgeleid van G.I.S.S. – de Engelse term voor ‘General Impression of Size and Shape’ (algemene indruk van grootte en vorm). Het is een verwoording van iets of iemand kunnen herkennen zonder daadwerkelijk kenmerken te zien. Het gaat niet alleen om een combinatie van de grootte en vorm, maar bijvoorbeeld ook om de manier van vliegen of lopen. Op basis van deze jizz herkennen ervaren vogelaars vaak snel, en gemakkelijk, soorten. Jizzbirding gelooft dat u dit ook kunt.

47-Jizzbirding

Juffertje in het Groen Amstelveen

Mijn doel is om een brug te slaan tussen creativiteit en eetbaar landschap, moestuin, fruit en kruidentuin. Deze in plantsoen en directeomgeving.

28-JuffertjeInTGroen

Boekhandel Jimmink

Boekhandel Jimmink is een uitgebreide Algemene Boekhandel waar literatuur nummer één staat.

53-BoekhandelJimmink

Natuur is een feest

Initiatiefnemer voor Natuur is een feest, is Bart de Koning. Bart geeft zelf al meer dan tien jaar kinderfeestjes en verhalentochten. Hij wilde vaker ja zeggen tegen klanten. Daarom heeft hij nu meer dan vijftig actieve feestjesgevers om zich heen verzameld uit het hele land. De feestjesgevers zijn allemaal natuurliefhebbers met ervaring in (kinder)activiteiten begeleiden.

Dus trek je kaplaarzen of wandelschoenen aan en ga met ons hutten bouwen, pijl en bogen maken, herten kijken, foto’s maken, vogels luisteren, fikkie stoken, wildplukken en schatzoeken!

54-NatuurIsEenFeest

Wellbeeing

WellBeeing is an international foundation that aims at inspiring local communities into improving the well-being of bees and thus contributing to the well-being of all people.

The more we help the bees the more they can help themselves overcome their challenging situation, nature, and us.
Bees, or better said pollinating insects help provide about 1/3 of everything we eat, make sure that about 75% of of all wild plants can reproduce, and with that they bring us health, knowledge, a different perspective, valuable (medicinal) products and ways to sense things, we never could. One of nature’s marvels that should be cherished.

Where we are, we do the best we can to help the people to get to know the bees better and stimulate the symbiotic relationship between man, bees and nature.

31-Wellbeing

Vogelwerkgroep Amsterdam

De Vogelwerkgroep Amsterdam is een vereniging die zich onder andere ten doel stelt de kennis over de Amsterdamse vogelwereld te vergroten. Hiertoe organiseren leden van de vogelwerkgroep verschillende activiteiten.

In de regio Amsterdam zijn ruim 300 soorten vogels gesignaleerd. Ook de vogeltrek is binnen de grenzen van de gemeente Amsterdam te zien.

30-VogelwerkgroepAmsterdam

Bettina bakt

Bettina bakt in haar biologische banketbakkerij in Amsterdam vanuit de Duitse baktraditie de lekkerste biologische taarten en koekjes.

Hou je van lekkere taart? Eet je graag biologisch? Proef dan de taarten van Bettina! Kom naar de winkel en proef!

33-BettinaBakt

Handgeplukt

Ik produceer alle theeën, tincturen, zalven en keukenkruiden met zelf gekweekte of wild geplukte kruiden in het Weserbergland (DL). Het drogen en verwerken van de kruiden gebeurt handmatig, duurzaam en met liefde. Het behoud van de werkzame bestanddelen staat voorop. Een deel van de kruidenolie voor uitwendig gebruik is samengesteld met olie van Jojoli, en etherische olie van Neil’s Yard.

34-Weserberghof

Zorgboerderij Klarenbeek

Klarenbeek is een zorgboerderij in een rijksmonument. Er is een biologische moestuin, een pluktuin, een theetuin, een landbouwwinkel en er zijn bijen die de originele Klarenbeekse “bijologische” honing maken.

Earth Colours

Mine Yapar van Earth Colours maakt zelf natuurlijke verf van duurzame grondstoffen en schildert daarmee. Tijdens de workshop (14:00-15:00) maken we eerst verf en daarna gaan we schilderen. 
Met opdrachten vanuit kunstzinnige therapie, kan iedereen mooie beelden creëren. Schilderen op deze manier is zeer speels en ontspannend maar kan ook leiden tot zelf inzicht.
Meer informatie op de website earthcolours.nl
Kosten: Vrijwillige eigen bijdrage voor de materiaalkosten.

Laat een reactie achter