Dak gezocht voor zonnepanelen

Dak gezocht voor zonnepanelen

In Amsterdam Zuid wonen veel mensen die graag hun eigen duurzame energie willen opwekken, maar die  geen eigen dak hebben voor het plaatsen van zonnepanelen. En een windmolen in je achtertuin plaatsen gaat ook al niet in Amsterdam.

Met een aantal bewoners zijn we op zoek naar geschikte grote daken voor het realiseren van een ‘buurtenergiecentrale’: een plek waar mensen uit de buurt gezamenlijk zonnepanelen kunnen plaatsen voor het opwekken van hun eigen duurzame stroom. Coöperatie Zuiderlicht helpt met de technische en juridische zaken.

De zoektocht naar geschikte grote daken voor een Buurtenergiecentrale heeft tot nu toe twee interessante schoolgebouwen opgeleverd in Buitenveldert. Bij beide scholen hebben we een kennismakingsgesprek gehad en beide scholen willen graag zonnepanelen op hun dak plaatsen. Misschien doen ze het zelf, of misschien in samenwerking met een andere partij. De scholen bestuderen nu de mogelijkheid van samenwerking met de bewoners van Amsterdam Zuid via Zuiderlicht.

Zuiderlicht realiseerde deze zomer alvast een ander groot zonne-energie-project, namelijk op het dak van voetbalclub Arsenal.


Laat een reactie achter