Agenda Groen in de raadscommissie

Agenda Groen in de raadscommissie

Op woensdag 26 augustus heeft de raadscommissie voor Infrastructuur en Duurzaamheid voor het eerst gesproken over de conceptagenda groen van de gemeente Amsterdam. Evenementen in parken bleek een heikelpunt te zijn. Het Parkenoverleg stelde dat evenementen zich aan parken moeten aanpassen en niet parken aan evenementen. Duidelijk werd dat politici, festivalorganisatoren en het Parkenoverleg allemaal andere ideeën hebben over wat een park aan kan. Kijk hier voor het verslag van de raadscommissie.

Met de Agenda Groen nodigt de gemeente alle ondernemers, bewoners, non-profitorganisaties en overheden uit om de stad groener te maken. Omdat ze meer tijd wilde voor de discussie heeft de raad besloten hun discussie in twee termijnen te splitsen. Over een paar weken wordt de discussie vervolgd.

Wat in deze Agenda Groen wordt afgesproken is belangrijk voor iedereen die de parken, stadsnatuur en het openbaar groen in Amsterdam een warm hart toedraagt.Komen er meer festivals in de parken? Blijft het mogelijk voor bewoners op stukken openbaar groen te ‘adopteren’? Welke rol krijgen natuur- en milieuorganisaties? En wie gaat dat allemaal betalen? Over deze en andere vraagstukken doet de gemeente uitspraken in de Agenda Groen, die de basis zal vormen voor het beleid in de komende vier jaar.

Heb je nog ideeën over de Agenda Groen? Je kunt de leden van de raadscommissie een mail sturen via deze link.
Hier vind je de stukken over Agenda Groen van de commissievergadering. Op woensdag 16 september gaat de raadscommissie verder praten over Agenda Groen vanaf 19.30 uur.
De bespreking in de raadscommissie is de laatste stap voordat de voltallige gemeenteraad over de Agenda Groen stemt.

De concept Agenda Groen is ten opzichte van de eerste versie een klein beetje aangepast. Hier staat de vormgegeven Agenda Groen 30 juni en hier de Agenda Groen met wijzigingen.

Verder hebben alle groenorganisaties, die om advies waren gevraagd, een document gekregen met reacties en argumenten op de ingediende adviezen. Die kun je hier lezen.

 


Laat een reactie achter