Red een perenboom

Red een perenboom

Op 21 maart, gaan er in Vreeland honderden perenbomen in de versnipperaar (wegens verkoop van de grond). Wil je zo’n topkwaliteit conference perenboom in de tuin? Of bij de school van je kind(eren)? Eetbaar Amsterdam wil zoveel mogelijk van deze bomen verspreiden onder liefhebbers. Wordt voor € 20,- donateur en ontvang een boom. Deel! Kom meehelpen! Partici Peer!
Wil jij een perenboom van een Vreelandse fruitteler in de tuin? Of een middagje snoeien onder begeleiding van een professional? Of gewoon meehelpen om zoveel mogelijk perenbomen te redden van de versnipperaar? Dan is er haast bij!

Partici Peer

Boer Vincent
Samen 1000 bomen redden van de snippermachine? Dit idee is ontstaan toen Karen van den Brand in contact kwam met veeboer Vincent de Graaf in Vreeland, die een stuk land had overgenomen, en nu de fruitbomen moet gaan rooien. Na gesprekken met ervaren deskundigen in het fruittelers vak als Wil Sturkenboom, Fruittuin van West en Marc Trapman van Bio Fruit Advies bleek iedereen het idee om een tweede plek voor de bomen te zoeken, te steunen.
Op 21 maart is de grote verhuizing. Iedereen die een plek heeft voor de boom, kan deze afhalen. Om deze actie mogelijk te maken wordt een donatie van € 20,- euro per boom gevraagd. Doneer simpel € 20,- en ontvang uw Conference perenboom. (Overmaken op ING nummer NL41INGB0002865535 op naam van Boerenstadswens.)
Schrijf je in per mail: inge@platformeetbaaramsterdam.nl

Hulp van alle kanten
• Henk den Hartog, van Boerderij de Hartstocht (http://www.hartstocht.net/), bood direct transport van bomen en een graafmachine aan!
• Wil Sturkenboom, Fruittuin van West wierp zich meteen op als adviseur (kan dat wel, een 12 jarige boom zomaar verplaatsen?). Hij zal ook het snoeien van de fruitbomen voor verplaatsen begeleiden.
• Cor Hotting, NME Nieuw West samen met ANMEC hebben meteen alle basisscholen in Amsterdam aangeschreven met de vraag of er ook een perenboom bij hun op het schoolplein komt.
• Woensdag 18 maart fruitbomen snoeien onder leiding van Wil Sturkenboom.
• Dinsdag 17 maart ijzerdraden uit de boomgaard verwijderen. Dit is zwaar werk, sterke armen gevraagd!
• Op 21 maart worden de eerste bomen vanaf 13 uur in de stad verwacht. Op verschillende distributie plekken zullen ze worden uitgegeven.
Wil je helpen? Meld je aan bij: inge@platformeetbaaramsterdam.nl
Volg actuele info via Facebook
Kijk voor meer informatie op: https://eetbaaramsterdam.wordpress.com
Bij vragen bel Karen van den Brand: 06-30428955


Laat een reactie achter