Hunzestraat boomtuinen en Miep Gies Plantsoen

wo 18 december 2024

Hunzestraat boomtuinen en Miep Gies Plantsoen

Lilian Voshaar

Update

De boomtuinen en het een deel van het Miep Gies Plantsoen zijn in 2017 en 2019  aangelegd door de bewonersgroep uit de Hunzestraat.
Dit jaar kunnen ze wel extra handen gebruiken. Dat kan af en toe een uurtje zijn. Of in de zomer een keer water geven. Of meedoen op de maandelijkse klusochtend.

Groene vingers zijn niet perse nodig. We hebben een WhatsApp groep waarmee we met elkaar afspreken wanneer we wat doen. Gereedschap en gieters zijn voor handen. Wat oudere kinderen kunnen natuurlijk ook meehelpen.

De tuinklussen bestaan uit:
• Onkruid wieden
• Plantjes vervangen in het voorjaar
• Water geven in het droge seizoen
• Verwijderen zwerfafval en bladeren
• Herstellen wat stuk is gegaan

Heb je interesse om mee te tuinieren? Neem dan contact op Thea Broos 020-6644894 of Wilma Driessen/Koen IJff, 06-28823856. Of bctussendedijken@gmail.com.

Wat is het Hunzestraat initiatief?

Toen de Hunzestraat in de Rivierenbuurt opnieuw werd ingericht in 2017 zagen een paar bewoners van bewonerscommissie ‘Tussen de dijken’ een kans voor meer groen. Ze hebben de projectleider van de gemeente gevraagd of de boomspiegels (dat stuk grond om een boom heen) vergroot konden worden. Dat kon! Bij zes bomen is boomspiegel flink vergroot.

NMTzuid heeft toen geholpen bij het verder op poten zetten van het initiatief. Er is in de buurt geworven of er meer mensen zin hadden om te gaan tuinieren. Bij het stadsdeel is een bewonersinitiatief ingediend voor compost, planten en bollen, wilgentenen en een waterpomp.
Er is een lerares wilgentenen vlechten ingehuurd door de bewonersgroep om samen zelf alle tuinen van een hek te voorzien. Dat ging echt geweldig, zelfs de kinderen vlochten mee.

Maart 2019

De waterpomp is geslagen

In 2019 heeft de vrijwilligersgroep samen met de Rivierenschool een deel van het Miep Giesplantsoen in beheer genomen. Ook hier is weer een prachtig wilgentenenhekje om heen gevlochten. Allerlei inheemse bijvriendelijke planten zijn toegevoegd. Het ziet er prachtig uit, kijk maar op de foto bovenaan.

 

Laat een reactie achter