KNNV bezoek heemkruidenkwekerij De Braak

vr 10 september 2021 - 13.00 uur

KNNV bezoek heemkruidenkwekerij De Braak

Bezoek aan de gemeentelijke heemkruidenkwekerij in het heempark De Braak te Amstelveen o.l.v. Hein Koningen

Op deze kleine, sfeervolle kwekerij kweekt de afd. Groen de planten die zij nodig heeft en gebruikt in de gemeentelijke heemparken en in het heemgroen. Maar dat niet alleen. Omdat vele bijzondere soorten waar de Amstelveense veenbodem niet zo geschikt voor is toch een geschikt leefmilieu te bieden, zijn hier vele verschillende groeimilieus ingericht, o.a. kalkrijke steenbedden, een stapelmuur van leisteen en oude dakpannen en micro-milieu schalen. Ook is er een zogenoemde oude gebruikskruiden-hoek waar planten groeien die voorheen een nutsfunctie hadden in onze toen nog agrarische samenleving: oude landbouwgewassen, verfstofplanten, geneeskruiden, volksgeloofplanten e.d. Kortom er zijn op deze kwekerij vele bijzondere en tegenwoordig vaak heel zeldzame plantensoorten te vinden.

Aanmelden

We starten om 13.00 uur. Er is plaats voor 15 personen. Deelnemers dienen zich per email (heinkoningen@ziggo.nl) aan te melden.

Vertrekplaats

De plaats van verzamelen wordt bij aanmelden bekend gemaakt.

Contact

Hein Koningen heinkoningen@ziggo.nl

KNNV- Vereniging voor Veldbiologie

Aan het begin van de vorige eeuw ontstond onder een groeiend aantal Amsterdamse wetenschappers en veldbiologen de behoefte zich te organiseren. Op 26 januari 1901 nam een aantal Amsterdammers onder aanvoering van de heren H. Heukels en H.W. Heinsius en gesteund door onder anderen E. Heimans en Jac. P. Thijsse, het initiatief tot oprichting van de Natuurhistorische Vereniging Amsterdam. Het predikaat ‘Koninklijke’ kreeg de Vereniging bij het 50-jarig bestaan. Op 26 januari 2001 vierde de KNNV-afdeling Amsterdam haar 100 jarig bestaan en is daarmee de oudste veldbiologische vereniging van Nederland.

De KNNV-afdeling Amsterdam is een vrijwilligersorganisatie (zie ook de ANBI-gegevens) en telt ongeveer 300 leden (en 3 ereleden) en heeft als doelen: natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming en heeft zes eigen werkgroepen.