Eeuwige Liefde voor de Groene Stad

Eeuwige Liefde voor de Groene Stad

Uitnodiging Groene inspiratiebijeenkomst 6 maart van het stedelijk GroenPunt

Amsterdam bruist van groene energie. Al jaren zetten we ons allen in voor de natuur en voedsel in de stad. Want een natuurrrijke stad betekent een sociale, voedselrijke, klimaatadaptieve en biodiverse omgeving. En dat wil het stedelijke GroenPunt020 met jullie vieren met een groene inspiratiebijeenkomst op 6 maart van 17 tot 19 uur. Aan de hand van verschillende thema’s gaan we graag met elkaar in gesprek. Wat zijn onze successen? Wat zijn onze uitdagingen? Hoe kunnen we daarin nog meer samenwerken?  We nodigen je graag uit om deze vragen met ons te delen. Aanmelden kun je via de aanmeldknop op deze pagina.

Pitch

Met onze thema’s als uitgangspunt kun je een kort verhaal houden op deze bijeenkomst voor andere groene werkers uit allerlei sectoren. Door je pitch ga je in gesprek met anderen, je zet je eigen mooie groene verhaal in de schijnwerpers van de aanwezigen. Je kunt je idee of punt zo aanscherpen door te delen, zodat wij elkaar kunnen helpen om het verder te brengen! Zou jij graag een pitch willen geven, laat het ons weten door een berichtje te sturen naar lidy@anmec.nl.

Onze thema’s

  1. voedsel en voedselbossen
  2. sociale participatie en buurtgroen
  3. fondsenwerving
  4. biodiversiteit
  5. klimaatadaptatie

Stedelijk Groenpunt

Groenpunt020 is de plek waar groene organisaties uit de hele stad samenkomen en waar jij terecht kunt met allerlei groene vragen, zoals over stadsnatuur en stadslandbouw. We bieden kennis en kunde, inspireren en denken met je mee wat jij kan doen in jouw straat, buurt of tuin om te vergroenen en verduurzamen.

Activiteiten
Vanuit het Hugo de Vries Gebouw in hartje Amsterdam organiseren we workshops, lezingen, netwerkborrels en andere activiteiten over groen en biodiversiteit in de stad. Er worden ook activiteiten op andere locaties in Amsterdam georganiseerd, in samenwerking met lokale groene organisaties. Denk aan kenniscafés met experts, forensische ecologie expedities, nachtvlindernachten en fietstochten met stadsecologen. Je vindt al deze activiteiten via de Buurtgroen020 activiteitenkalender door in het filterscherm te zoeken op ‘Groenpunt020’ of via deze link. Ook kan je bij Groenpunt020 een vaste en wissel expositie bewonderen.


replies are closed