De Fraaiste Groene Gevels van Amsterdam

De Fraaiste Groene Gevels van Amsterdam

De winnaars zijn bekend! Half december 2023 heeft de jury, bestaande uit Imane Nadif (GroenLinks), Kune Burgers (VVD) en Geert Timmermans (stadsecoloog Amsterdam), uit de top 10 van de genomineerde gevels 3 gevels uitgekozen. De Publieksprijs (nummer 4) is ter plekke door de aanwezigen van onze netwerkbijeenkomst  uitgekozen.

Foto’s van de uitreiking zelf staan in dit album en zijn gemaakt door Huub Zeeman van Vrijwilligers Centrale Amsterdam

Aanleiding

In een versteende stad kun je voor meer groen soms alleen de hoogte in. Een gevel, begroeid met klimplanten, kan er prachtig uitzien en is een aanwinst voor het straatbeeld en de natuur. Van bloeiende winterjasmijn, blauwe regen in het voorjaar tot vlammende wilde wingerd in het najaar, ze vormen een sieraad voor de stad. Die groene gevels, soms zelfs van een monumentale waarde, zetten we sinds 2017 elk jaar graag in het zonnetje. Waarom zou je een groene gevel willen, behalve dat het mooi is? Wat zijn de voordelen? Dat lees je op deze pagina.

Klimplantengids Amsterdam

klimplantengids AmsterdamWil je nog meer weten over het vergroenen van  gevels, kijk dan links op de klimplantengids van de Gemeente Amsterdam. Ook interessante informatie voor verhuurders. Klik op het plaatje om de gids te openen en/of te downloaden.

Uitkomst van de verkiezing van 2023!

Onderscheidingen 2023
Klik voor uitvergroting

Onderscheidingen 2022
Klik voor uitvergroting

 

Onderscheidingen 2019
(klik hier om alle gevels te zien)

Onderscheidingen 2018
(klik hier om alle  gevels te zien)

Onderscheidingen 2017
(klik hier om alle gevels te zien)

 


replies are closed